Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.06.2009.

17:58

Remi u lošoj igri domaćina i Iraka

Fudbaleri Južne Afrike i Iraka podelili su bodove u prvoj utakmici grupe 'A' Kupa konfederacija. Pogodaka nije bilo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U grupi u kojoj su i Španija i Novi Zeland utakmica koja bi, prema prognozama i rejtingu učesnika, mogla da odluči ko će u polufinale viđeno je malo dobrog fudbala, pet kartona, nekoliko poluprilika i neverovatna situacija koju je, šest minuta pre kraja, na štetu svog tima rešio Bernard Parker. U drugoj utakmici prvog kola, takođe u nedelju, u Rastenburgu sastaju se Španija i Novi Zeland.

Prvo poluvreme nije bilo uzbudljivo. Oko 60.000 gledalaca na 'Elis Parku' u Johanesburgu videlo je tek nekoliko smislenih akcija i pokušaja da se ugroze golmani ali pravih prilika nije bilo.

Bora Milutinović, selektor Iraka, postavio je petoricu igrača ispred svog golmana Mohameda, a Iračani su u uvodnih petnaestak minuta bili češće na polovini domaćeg tima. Ekipa koju vodi Brazilac Žoel Santana nije uspela da nametne svoju igru, par sporadičnih pokušaja Parkera i napadača Makabija Fantenija bili su sve što je 'Bafana' uradila u prvom delu igre.

Za 45 minuta viđeno je pet šuteva, od toga samo tri u okvir gola. Pravih prilika nije bilo.

U nastavku se igralo slično, domaćin je pokušavao ozbiljnije da napadne, gosti se umešno branili ali su dvadesetak minuta pre kraja počeli da padaju.

Milutinović je to primetio i izmenama osvežio ekipu. Trener domaćeg tima uveo je 15 munta pre kraja Mašega umesto slabijeg napadača Fantenija. Nepun minut po ulasku u igru fudbaler Orlando Pajratsa došao je sam pred golmana Iraka ali i šutirao u njega. Minut kasnije Parker je imao sjajnu prilku, oslobodio se čuvara i sa petnaestak metara šutirao, još jednom pravo u golmana Mohameda.

U 84. minutu viđena je najzanimljivija scena na utakmici. Posle centaršuta sa desne strane golman gostiju pogrešno je procenio let lopte, Digakoi poslao loptu ka nebranjenom golu ali je ona pogodila Parkera na pola metra od gol-linije i odbila se u polje. Parker je posle toga zamenjan, a mesto je ustupio Pienaru.

Urugvajski sudija Larionda produžio je meč za tri minuta ali uzbuđenja pred golom Mohameda Kasida nije bilo.

Južna Afrika: Kune - Masilela, Mokoena, But, Gaksa - Modis, Digakoi, Mlongo, Sibaja - Parker (od 85. Pienar), Fanteni (od 78. Mašego)
Irak: Mohamed Kasid - Basem, Ali Husein, Farid, Ali Mohamed, Salam - Karar (od 74. Havar), Nashat, Mahdi (od 88. Salih) - Imad (od 76. Ala), Junus

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve