Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.06.2009.

16:31

Beli orlovi poraženi od Kroacije

Beli orlovi iz Toronta izgubili su veliki derbi Kanadske fudbalske lige od Toronto Kroacije rezultatom 1:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedini gol na utakmici postigao je Ugo Erera, a junak meča bio je golman Kroacije Sendi Matika, koji je odbranio nekoliko dobrih prilika srpske ekipe. Kroacija vodi u Internacionalnoj diviziji CSL sa 10 bodova iz 4 meča, Beli orlovi imaju jedan bod iz dve utakmice.

Meč na Lamport stadionu, na zapadnom kraju Toronta, privukao je tradicionalno veliku pažnju, s obyirom na to da su Beli orlovi i Kroacija najpopularniji klubovi u CSL.

U prvom poluvremenu Beli orlovi su dominirali i stvarali prilike, ali je Matika zaustavio nekoliko pokušaja, od kojih je najbolji propustio Saša Viciknez, nekadašnji igrač Obilića.

Aleksandar Braletić je kreirao napade zvaničnog prvaka Kanade, ali je gol pao na suprotnoj strani, i to na neobičan način – visoka lopta pala je pred golom na grudi Uga Erere, koji je prosledio u mrežu.

Matika je i u nastavku bio pod velikim pritiskom, a veliku podršku pružali su mu Hejden Ficvilijams i Nikolas Godard. U samom finišu Kiril Dimitrov je zatresao mrežu Kroacije, ali je sudija ranije zaustavio akciju.

Beli orlovi će u petak ugostiti TFC Akademiju, rezervni tim trenutno jedinog kanadskog člana MLS lige, koji trenutno vodi u Nacionalnoj diviziji. Biće to prvi meč ove sezone koji će odigrati pred svojim navijačima, i prilika da zabeleže prvu pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve