Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.06.2009.

16:24

Figo: "Sramota je to što radi Real"

Bivši fudbaler Portugalac Luis Figo oštro je kritikovao Real Madrid zbog količine novca koju je potrošio na kupovinu dva igrača, Kristijana Ronalda i Kake.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Španski klub je nedavno platio oko 160 miliona evra za pomenutu dvojicu igrača, a novi predsednik Florentino Peres je potom objavio da to nije kraj Realove letnje kupovine. Sramotno je da Real troši tolike pare u vremenu velike ekonomske krize. Kaka i Ronaldo su odlični igrači, ali je Real je previše platio za njih", rekao je Figo.

Pre osam godina, kada je Peres prvi put postao predsednik Reala, madridski klub je upravo za Figa platio ekipi Barselone oko 44 miliona evra.

Portugalski internacionalac rekao je da je razgovarao i sa doskorašnjim saigračem iz Intera Zlatanom Ibrahimovićem, koji je takođe jedna od želja madridskog giganta.

"On je već nekoliko godina u Interu, igra dobro i u potpunosti je sazreo kao fudbaler. Rekao sam mu da mora dobro da razmisli pre nego što donese odluku o budućnosti", dodao je Figo, koji je nedavno završio igračku karijeru.

Figo je za Real igrao od 2000. do 2005 godine i u dresu španskog tima zabeležio je 239 nastupa i pritom postigao 57 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve