Nova vest
Fudbal

Petak, 12.06.2009.

22:50

EP U-19: Težak žreb za Srbiju

Juniorska reprezentacija Srbije će se na finalnom turniru Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina u grupi B takmičiti sa Španijom, Francuskom i Turskom.

Izvor: B92, FSS

Autor:B92, FSS

Default images

Žreb za turnir održan u petak uveče u Donjecku nije išao na ruku našim omladincima, pošto će se već na početku takmičenja sresti sa Špancima, koji su turnir osvajali 2002, 2004, 2006. i 2007. godine. U grupi A igraće domaćin Ukrajina, Slovenija, Engleska i Švajcarska.

Srpski juniori su pod vođstvom selektora Aleksandra Stanojevića osvojili prvo mesto u oba kvalifikaciona kruga, zabeleživši na zvaničnim utakmicama skor od pet pobeda i jednog remija, uz gol razliku 17:3. Naši igrači sredinom maja trijumfovali su u kvalifikacionoj grupi 1 ispred vršnjaka Mađarske, Austrije i Finske, pa će se od 21.jula do 02.avgusta takmičiti u Ukrajini za tron najbolje omladinske reprezentacije na Starom kontinentu.

Najveće iznenađenje napravili suSlovenci, koji su kao domaćini uspeli da iza sebe ostave favorizovane selekcije Rusije i Holandije, pa će po prvi put u istoriji Slovenija učestvovati na nekom od Prvenstva Evrope u mlađim uzrasnim kategorijama.

Utakmice po grupama igraće se 21, 24. i 27.jula, polufinale je zakazano za 30.juli, a finalna utakmica na programu je 2.avgusta u Donjecku. Titulu neće braniti omladinci Nemačke, koji su u kvalifikacionoj grupi 7 ostali iza Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve