Nova vest
Fudbal

Petak, 12.06.2009.

17:00

Karbahal: „Orlovi će pobediti“

Trener aktuelnih šampiona Kanade, Belih orlova iz Toronta, Rafael Karbahal izjavio je da očekuje pobedu svoje ekipe nad Toronto Kroacijom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Beli orlovi, koji su u dosadašnjem delu sezoni odigrali samo jednu utakmicu, sa portugalskom Suprom, koja je zavšena rezultatom 2:2, u subotu na stadionu „Lampord“ se sastaju sa Kroacijom od 15 časova po lokalnom vremenu i imaju priliku da dođu do prve pobede u ovogodišnjem šampionatu.

„U svakom takmičenju derbi utakmice imaju poseban značaj, tako je i ovde. Osećam tenziju kod nekih naših igrača, koji se za meč pripremaju kako mentalno, tako i fizički. Niko od njih, uključujući i mene, ne želi da razočara navijače“, rekao je Karbahal.

Prema rečima Karbahala meč između Srpskih orlova i Kroacije donosi nešto novo u kanadski fudbal.

„Drugačiji je osećaj kada ste deo tako dobre atmosfere pre utakmice kao što je ova. Osećaj je bliži onom koji imamo mi koji smo odrasli van Kanade i gde je fudbal naša strast, kada se igra derbi. Niko u Kanadi ne shvata zašto ima toliko strasti u jednoj utakmici, ali oni još uvek nisu imali priliku da vide pravu utakmicu, a takav će upravo biti ovaj meč. Sigurno je da lige ne bi bila toliko uzbudljiva bez ova dva kluba, jer su oni srce i duša šampionata“.

Hrvatski klub važi za favorita, pošto ima najbolji skor u Internacionalnoj diviziji, sa 7 bodova iz tri meča, a prošle nedelje je bio ubedljiv protiv Brempton Lajonsa sa 4:0, što ne brine Bele orlove.

„Još uvek nisu igrali sa nama, tako da nije važno koliko golova postignu protiv drugih timova u ligi, mi moramo da budemo spremni i da vredno radimo na treninzima ove nedelje da oni ne bi bili tako efikasni protiv nas. Oni imaju dobar tim, poštujemo ih kao i sve ostale timove u ligi, ali sigurno je da im neće biti lako protiv nas“.

Karbahal još uvek nije siguran koji igrači će istrčati na teren u subotu, pošto je nekolicina povređena, ali je uveren da će, bez obzira na probleme, odrediti konkurentnu postavu.

„Najverovatnije ćemo igrati u formaciji 4-3-3, a posle treninga u petak ću znati ko će igrati protiv Kroacije. Nekolicina igrača čeka da vidi kako će se osećati na treningu, ali takođe postoje i drugi igrači koji čekaju svoju šansu i žele da budu u prvoj postavi., ali ne bi trebalo da bude problema u određivanju konkurentne postave“.

Braniocima šampionske titule odgovara što u meč sa hrvatskom ekipom ne ulaze kao favoriti, ali očekuju samo pobedu.

„Očekujem zanimljivu utakmicu u kojoj će svi koji dođu uživati i navijati za dva odlična tima. Igra bi trebalo da bude sa puno akcije, ali iznad svega, očekujem pobedu koja bi mnogo značila mojimm igračima na početku sezone“, naglasio je Karbahal u razgovoru za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve