Nova vest
Fudbal

Petak, 12.06.2009.

16:41

Midlzbro kupuje "banatskog fantoma"

Britanski mediji objavili su da će fudbalski klub Midlzbro, koji je ispao iz Premijer lige, dovesti srpskog fudbalera čiji identitet nije potvrđen.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kako javlja lokalni list "Gazet", menadžer Midlzbroa Garet Sautgejt spreman je da ponudi dva miliona funti za 18-godišnjeg napadača zrenjaninskog Banata Rajka Purovića. Međutim, predstavnici fudbalskog kluba Banat, koji je ovog maja takođe ispao iz Superlige, nikada nisu čuli za igrača sa tim imenom.

"Nismo iznenađeni pozivom, jer smo već tokom dana dobili faks iz Engleske sa sličnim pitanjem, ali igrač sa takvim imenom nikada nije igrao za Banat", rečeno nam je u zrenjaninskom klubu.

Kako piše "Gazet", priču je pokrenuo Mirko Rajković, koji se javnosti obratio u ime igračevog agenta Dejana Marića.

"Rajko Purović je talentovan mladić, za koga Banat smatra da može postati vrhunski fudbaler. Marić mi je rekao da su klubovi iz Holandije i Španije zainteresovani za njega. Momak je bio izuzetno efikasan u omladinskoj ekipi, snažan je za svoje godine i ima odličnu perspektivu", citiraju lokalne novine Rajkovića.

Međutim, u klubu iz Zrenjanina za B92 kažu da ne znaju ništa ni o igraču sa tim imenom, niti o bilo kakvoj ponudi nekog kluba sa Ostrva, iz Španije ili Holandije za bilo kog od svjih igrača. Purović nije upisan u spisak igrača prijavljenih za Jelen Superligu, niti je bio član bilo koje nacionalne selekcije Srbije.

Banat je u tek završenoj sezoni bio ubedljivo najneefikasniji tim u ligi, sa samo 21 datim golom na 33 meča, pa je izvesno da bi im 18-godišnji napadač snažniji od svojih vršnjaka izvesno dobro došao u borbi za opstanak.

Midlzbro će svakako ovog leta očajnički tražiti napadače, jer će ga posle ispadanje napustiti većina ofanzivnih fudbalera (Afonso Alveš, Žeremi Aliadijer, Tunčaj Šanli, Mido)

"Misterija Purović" trebalo bi da bude razrešena u narednih nekoliko dana, a britanske kolege još nisu uspele da stupe u kontakt sa menadžerom Boroa Garetom Sautgejtom, ali je već počelo raspitivanje za kvalitetne mlade napadače koji zaista igraju u Superligi.

U međuvremenu se na jedan dan na engleskoj Wikipediji pojavila stranica posvećena Puroviću (vidi sliku 2), ali je ubrzo povučena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve