Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.06.2009.

20:36

Rat Đenoe i Palerma oko Jankovića

Predsednik fudbalskog kluba Đenoa Enriko Preciozi objavio je da želi da po svaku cenu zadrži Boška Jankovića.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Janković je ovu sezonu proveo u ekipi, kojoj je za bod izmakla Liga šampiona, igrajući redovno i veoma kvalitetno. Ipak, reprezentativac Srbije ima ugovor sa Palermom, koji je prošle nedelje preuzeo Valter Zenga, veliki poštovalac Jankovića iz vremena kada je vodio Crvenu zvezdu.

Zenga je u utorak rekao da će nastojati po svaku cenu da vrati Jankovića.

Radi se o trenutno najkvalitetnijem srpskom igraču, koji ima potencijal da nadmaši čak i Dejana Stankovića“, rekao je Valter Zenga.

Ipak, Preciozi je najavio da ne želi da se odrekne usluga srpskog igrača, pogotovo posle neuspeha pregovora sa Rikardom Kvarežmom.

Prema ranijem dogovoru sa Palermom, imamo pravo da produžimo saradnju sa Jankovićem", izjavio je Enriko Preciozi u sredu za poznati italijanski sajt Tutomerkato.

Sâm Janković je pre nekoliko dana, pre nego što je Zenga stigao u Palermo, izjavio da želi da ostane u Đenovi, gde je dobio pravu priliku, i za 26 mečeva postigao četiri gola.

U prethodnoj sezoni on je za rozanere igrao u 27 mečeva, ali uglavnom sa klupe, i postigao 2 gola.

Đenoa ima velike ambicije u novoj sezoni, u koju ulazi bez prodatih Tijaga Mote i Milita, i planira da se za Seriju A i Evropa ligu značajno pojača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve