Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.06.2009.

18:10

Uspešna sezona u Superligi

Upravni odbor Zajednice fudbalskih klubova Superlige ocenio je da je proteklo prvenstvo u našoj zemlji proteklo bez većih problema.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Prema rečima predsednika Zajednice Branimira Babarogića i generalnog sekretara Miodraga Jankovića, sve komisije koje rade u okviru pojedinih sektora su pozitivno ocenile događanja u minulom šampionatu Srbije. Jedino komisija za praćenje suđenja nije dala svoju poslednju ocenu jer još nema tačnu informaciju šta se događalo u poslednjih pet kola domaćeg prvenstva.

Predsednik Takmičarske komisije zajednice Branimir Delić, koji će ubuduće profesionalno obavljati tu ulogu, izjavio je da osim dve utakmice koje su registrovane službenim rezultatom 3:0 nije bilo ozbiljnijih problema.

On je izrazio zabrinutost što na našim stadionima ima veoma malo gledalaca istakavši da Zajednica u narednom periodu o tome mora da povede računa.

Prema najavi, novo fudbalsko prvenstvo počeće 15. avgusta, a skupština koja mora da se konstituiše zbog proširenja lige, biće održana najkasnije 30 dana pre početka prvenstva.

Disciplinski sudija Zajednice fudbalskih klubova Superlige Nikola Latinović suspendovao je ponovo beogradski Čukarički zbog toga što duguje sumu od 12.000 evra svom bivšem fudbaleru Nikoli Joloviću.

Jolović je sada član OFK Beograda, ali je prethodni klub ostao dužan ovom fudbaleru naznačenu sumu.

Prema propozicijama takmičenja, Čukarički ne može učestvovati u narednom prvenstvu sve dok ne izmiri finansijske obaveze prema Joloviću.

Zajednica fudbalskih klubova Superlige Srbije i Udruženje sportskih novinara Srbije (USNS) potpisali su u sredu sporazum o saradnji da bi se poboljšali uslovi za rad sportskih novinara na utakmicama Super lige.

Sporazum su potpisali predsednik Zajednice fudbalskih klubova Super lige Branimir Babarogić i predsednik USNS Vladimir Dedić.

Čelnici Zajednice su obavezni da obaveste klubove o tom sporazumu i zahtevaće od njih da se novinarima obezbede što bolji uslovi za rad na stadionima, dok je USNS obavezan da izda jedinstvene legitimacije punopravnim članovima te organizacije.

Sportski novinari koji će sledeće sezone pratiti utakmice Superlige će te legitimacije overavati u Zajednici i jedno tako imati pravo da uđu u novinarske lože na stadionima.

Akreditovanje za međunarodne mečeve i utakmice visokog rizika biće kao i do sada.

"Zahvaljujem Zajednici koja je prepoznala probleme sa kojima se suočavaju novinari kada izveštavaju sa fudbalskih utakmica. Ovo je polazna osnova za uspostavljanje novih odnosa na relaciji klubova i sportskih novinara", rekao je Dedić na konferenciji zanovinare.

Predsednik Zajednice superligaša Babarogić je rekao da će se posle sklapanja sporazuma poboljšati uslovi za rad sportskih novinara.

Akreditovanje za sledeću sezonu u Super ligi je do 15. julam u prostorijama USNS, u Resavskoj 28, u Beogradu, a legitimacije će se svake godine overavati u Zajednici superligaša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve