Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.06.2009.

13:46

Del Boske ušao u fudbalsku istoriju

Selektor selekcije Španije Visente del Boske ušao je u istoriju fudbala kao prvi selektor koji je na klupi neke reprezentacije ostvario deset uzastopnih pobeda.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Del Boske najbolje španske fudbalere predvodi od jula 2008. godine, kada je na toj funkciji nasledio nasledio Luisa Aragonesa, koji je sa ’crvenom furijom’ osvojio tilulu šampiona na EP u Austriji i Švajcarskoj. Poslednju pobedu u nizu Španci su ostvarili, u utorak, pošto su u prijateljskom susretu u Bakuu savladali Azerbejdžan rezultatom 6:0.

Dosadašnji rekord držao je nekadašnji selektor Brazila Žoao Saldanja, koji je krajem šezdesetih godina predvodio ’karioke’ do devet uzastopnih pobeda.

Španija se nalazi na korak od rušenja još jednog internacionalnog rekorda, pošto je meč sa Azerbejdžanom bio 32. u nizu u kome ta selekcija nije doživela poraz. Taj rekord drži Brazil koji u periodu od decembra 1993, do januara 1996. godine nije poražen na 35 uzastopnih utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve