Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.06.2009.

23:26

Titi Kamara preuzeo Gvineju

Bivši napadač Liverpula Titi Kamara novi je selektor reprezentacije Gvineje.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

On je na mestu selektora zamenio francuskog stručnjaka Robera Nuzareta, koji je otpušten posle poraza u nedelju od selekcije Obale Slonovače u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi. "Odlučili smo da raskinemo saradnju sa Nuzaretom zbog loših rezultata. Sporazumeli smo se da ga isplatimo za tri meseca umesto za 20, koliko je predviđeno ugovorom", izjavio je nacionalni ministar sporta Fodeba Isto Keira.

Nuzaret je imao platu od oko 23.000 evra mesečno, što je kritikovala vojna hunta, koja je preuzela vlast u toj zapadnoafričkoj zemlji u decembru prošle godine.

"Bio je dobro plaćen, a ostvario je loše rezultate. Razišli smo se sa Nuzaretom zbog njegove sigurnosti. U njega više nisu imali poverenje ni igrači, ni navijači", rekao je Isto Keira.

Novi selektor, 36-godišnji Titi Kamara odigrao je za nacionalni tim 38 utakmica i bio učesnik afričkog Kupu nacija 2004. godine, a do sada je obavljao dužnost tehničkog direktora reprezentacije.

Gvineja je u Grupi E afričkih kvalifikacija za Mondijal 2010. izgubila obe dosadašnje utakmice, poslednju u nedelju na domaćem terenu od Obale Slonovače sa 2:1.

Na tabeli Grupe E vode Obala Slonovače i Burkina Faso sa maksimalnim učinkom ispred Gvineje i Malavija koji su bez bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve