Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.06.2009.

19:53

Galijani dovodi Džeka

Potpredsednik Milana Adriano Galijani potvrdio je da ’rosoneri’ žele da dovedu bosanskohercegovačkog reprezentativca Edina Džeku.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Italijasnki klub je posle prodaje Kake Realu za 65 miliona evra sposoban za nove investicije u tim, a prvi na listi želja je napadač namačkog šampiona Volfzburga. Džeko, koji je izrazio želju da pređe u MIlan, je prethodnu sezonu završio kao drugi strelac Bundeslige sa 26 golova, od čega 20 u drugom delu. Džeko je proglašen za najboljeg igrača Bundeslige u sezoni 2008/2009.

„Bio sam u Sarajevu zbog Džeka. Mnogo nam je interesantan, ali Volfzburg odlučuje“, izjavio je Galijani za „Sky Italia“.

Italijanska "Gazzetta dello Sport" navodi da se još samo čeka dogovor čelnika Milana i Volfzburga kako bi se transfer okončao. Prema navodima ovog uglednog italijanskog sportskog lista Milan je spreman platiti Volfzburgu 30 miliona evra za otkup Džekinog ugovora.

Isti izvor navodi da bi Džeko potpisao petogodišnji ugovor sa "rosonerima", a godišnje bi navodno trebao zarađivati dva miliona evra.

Međutim, nemački 'Bild' javlja da Volfzburg ima odgovor na ovu ponudu Milana, i to veoma jak. Mediji navode da su čelnici 'vukova' spremni Džeku ponuditi čak 4,5 miliona evra godišnje i slobodu posle završetka sezone.

Posle fantastične sezone u Volfzburgu koji je osvojio prvu titulu šampiona u istoriji, 23-godišnji Sarajlija je postao jedan od najtraženijih napadača ovog leta, a interesovanje su istakli i veliki premijerligaški klubovi, Čelsi i Arsenal kao i Mančester Siti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve