Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.06.2009.

16:50

Farska Ostrva - Srbija (20.15h)

Fudbalska reprezentacija Srbije igra u sredu (20.15h) u Toršavnu protiv Farskih Ostrva, u sedmom kolu sedme grupe kvalifikacija za SP 2010. godine

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić rekao je u Toršavnu da njegovu ekipu očekuje važan duel sa selekcijom Farskih Ostrva. Antić je istakao da ’orlovi’ na predstojećem meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine sigurno neće potceniti protivnika.

Srbija je prva u Grupi 7 sa 15 bodova iz 6 utakmica, dok selekcija Farskih Ostrva zauzima poslednje mesto sa 1 bodom iz 4 meča.

"Važno je da ostanemo na nivou svojih želja i pozicije. Mi smo lideri Grupe 7 i tako bi trebalo da se ponašamo u duelu sa Farskim Ostrvima. Pripreme za ovaj meč smo odavno počeli i siguran sam da nećemo potceniti rivala", rekao je Antić na konferenciji za novinare u Toršavnu.

Antić je istakao da ekipu Farskih Ostrva odlikuje iskustvo i borbenost, ali i da mnogo bolje igraju u odbrani nego u napadu.

"Našeg protivnika krasi izuzetan karakter i velika borbenost. Brzo se vraćaju 'iza lopte' i mnogo se lakše brane nego što napadaju. Imaju iskustvo igranja protiv velikih selekcija na svom terenu i moramo to da poštujemo."

Selektor Srbije dodao je i da klimatski uslovi neće uticati na njegove fudbalere, iako je srpske fudbalere u Toršavnu dočekala jesenja temperatura.

"Hladno je i dan traje 20 sati, ali video sam da su svi igrači spavali. Pomogle su tamne zavese na prozorima i jorgani. Mislim da klima neće biti problem, a svežina je u svakom slučaju bolja od sparine", rekao je Antić.

Antić je rekao da će sastav tima odrediti nakon poslednjeg treninga, a utakmicu će zbog parnih žutih kartona propustiti kapiten Dejan Stanković i Boško Janković, dok je Nemanja Vidić povređen. U tim se vraća napadač Nikola Žigić, koji je propustio meč sa Austrijom zbog suspenzije.

"Videćemo koliko može povređeni Ivan Obradović. Sigurno je jedino da će Žigić predvoditi napad, što sam već najavio, a sve ostalo će sačekati poslednji trening", rekao je Antić i dodao da će kapitensku traku nositi Ivica Dragutinović ili Marko Pantelić.

Reprezentacija Srbije će u utorak, u terminu odigravanja meča, odraditi jedini trening, a utakmica se igra u sredu od 20:15 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve