Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 08.06.2009.

23:33

Adžić: "Zvezda mora u Ligu Evrope"

Sportski direktor FK Crvena zvezda Ivan Adžić rekao je za 'Novosti' da Zvezda 'mora' da uđe u Lugu Evrope ove sezone.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

"Koliko god to nekome zvučalo nerealno, mi moramo da stvorimo tim koji će se plasirati u Ligu Evrope. Ulazak u takmičenje po grupama doneo bi nam pun stadion, zaradu od premija UEFA i povratak neke stare atmosfere na "Marakanu". To je naš cilj", rekao je Adžić, odgovarajući na pitanje koliko je mudro da Zvezda vraća igrače iz stranih klubova na pozajmice.

"Zato želimo da vratimo i Stojkovića i Purovića iz Sportinga i oko 15. juna ćemo znati da li možemo računati na njih. Nismo u situaciji da kupujemo skupe igrače, a želimo kvalitetan tim, pa su pozajmice kvalitetnih fudbalera pravo rešenje. Mogu mnogo da nam pomognu, a uz njih će lakše stasavati mladi fudbaleri."

Adžić kaže i da je nerealno očekivati da se u klub vrati Dušan Basta.

"To je pomalo nerealno, jer Basta ima veliki ugovor u Udinezeu i mi taj novac ne možemo da platimo, iako bismo svi voleli da se on vrati."

Kakva je situacija s Parkerom?

"Čekamo odgovor južnoafričkog kluba (Tanda Rojal Zulu) iz kojeg je Parker stigao, jer prema njima nije izmirena polovina ugovorenog obeštećenja i oni su podigli tužbu. De fakto, na osnovu klauzula, on je sada opet njihov igrač, ali verujemo da ćemo uspeti da se dogovorimo i da će Parker opet igrati za Zvezdu."

Što se tiče Abubakara Umarua i Avala Isaha, Adžić kaže da je njihov ostanak izvestan.

"Želimo da zadržimo i Abubakara. Sporna je bila visina ugovora, odnosno novac koji mu klub duguje. Blizu smo dogovora, tako da će on ostati, kao i Isah."

Na "Marakani" očekuju dolazak Nemanje Obrića (25), veznog fudbalera mađarskog Kapošvara, koji je inače Zvezdino dete. Obrić je prošle sezone na 29 mečeva imao 12 asistencija i postigao dva gola. Nezvanično ima najveću tržišnu vrednost u Kapošvaru - 275.000 evra.

"Bio je najbolji u svojoj generaciji omladinaca, a veliki zastoj u razvoju karijere napravila mu je bolest koju je dobio u Izraelu. Igra u manevru, uvek pravi višak", kaže Adžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve