Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 08.06.2009.

12:55

Vila i Blekburn žele Žigića

Aston Vila i Blekburn su zainteresovani za dovođenje centarfora reprezentacije Srbije Nikolu Žigića, javlja "Skaj Sports".

Izvor: B92, Sky sports

Autor:B92, Sky sports

Default images

Žigić je prešao u Valensiju u avgustu 2007. godine za 14 miliona evra ali nije imao priliku da se dokaže u klubu sa ’Mestalje’. Poslednjih šest meseci proveo je na pozajmici u svom bivšem klubu Rasingu gde je prikazao sjajne partije postigavši 13 golova. Interesovanje je pokazalo više klubova, ali se veruje da će engleski klubovi imati najviše šansi pošto Valensija želi da ga proda što skuplje.

Pored Rasinga i Espanjola, interesovanje za Žigića su pokazali i Aston Vila i Blekburn. Vila je proteklog leta već dovođena u vezu sa fudbalerom Valensije, ali dogovor nije postignut.

Sportski direktor Valensije Fernando Gomes najavio je Žigićevu prodaju.

Odlučili smo da ga prodamo, ali samo po realnoj ceni. Mi smo dosta novca dali za Žigića i neophodno je da povratimo što veći deo istog“, rekao je Gomes.

Izvori bliski klubu sa ’Mestalje’ tvrde da ponuda ispod 10 miliona evra sigurno neće biti prihvaćena.

Menadžer srpskog reprezentativca Milan Ćalasan potvrdio je da je dobio nekoliko ponuda i planira da otputuje u Valensiju da započne razgovore sa klubom.

Valensija ima situaciju u svojim rukama“, rekao je Ćalasan.

Žigić je nedavno izjavio da bi voleo da pređe u klub koji igra u Ligi Šampiona, ali da ako ne uspe u tome, bio bi zadovoljan i da se vrati u Rasing.

Srpski fudbaler veruje da bi takođe bio uspešan i u Premijer ligi.

Želim brzu odluku da bi se izbegla neizvesna situacija od prošlog leta. U Rasingu sam pokazao da mogu da potižem golove u Primeri mislim da bih mogao to da ponovim i u Premijer ligi“, rekao je Žigić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve