Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 08.06.2009.

11:55

Ferdinand propušta i meč sa Andorom

Fudbaler Mančester junajteda Rio Ferdinand definitivno neće biti u sastavu reprezentacije Engleske u kvalifikacionom meču za SP 2010. protiv selekcije Andore.

Izvor: B92, eurosport

Autor:B92, eurosport

Default images

Odbrambeni fudbaler je, prethodne subote, već propustio kvalifikacioni meč ‘Gordog Albiona’ sa Kazahstanom (4:0), jer još uvek nije zalečio povredu lista, koja ga je omela i u pripremama za finalni meč Lige šampiona protiv Barselone.

Očekivalo se da će se Ferdinand priključiti reprezentaciji u nedelju, ali je Fudbalska asocijacija (FA) saopštila da će 30-godišnji fudbaler ipak propustiti i meč sa selekcijom Andore, ne bi li se što više odmorio i oporavio za narednu sezonu.

Tako se za Ferdinanda završila sezona tokom koje su ga konstantno mučile povrede, a najvećih problema je imao sa povredom leđa.

Selektor Engleske Fabio Kapelo odlučio je da nema potrebe rizikovati ozbiljniju povredu, pogotovo ne protiv Andore koja će teško sprečiti reprezentaciju Engleske da, u sredu na ‘Vembliju’, ostvari i šestu pobedu u isto toliko mečeva, u Sedmoj kvalifikacionoj grupi, što bi ih dovelo na korak od plasma na Mundijal naredne godine.

Kapelo se takođe odlučio da u tim ne dovodi zamenu za Ferdinanda, pa će za meč sa Andorom imati na raspolaganju samo 21 igrača, pošto će i Geret Bari propustiti duel na ‘Vembliju’ zbog suspenzije.

Bari je na gostovanju protiv Kazahstana dobio parni žuti karton i već se vratio u svoj novi klub Mančester Siti.

Engleska suvereno vodi u grupi 6 sa 18 osvojenih bodova ispred Hrvatske sa 11 bodova. Belorusija je treća sa 9 bodova, ali i utakmicom manje. Ukrajna je, takođe iz pet mečeva, sakupila 8 bodova. Na začelju se nalaze Kazahstan, koji ima tri osvojena boda, i selekcija Andore koja je bez bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve