Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 08.06.2009.

09:49

Riberi: "Neću u Englesku"

Jedna od potencijalno najvećih zvezda prelaznog roka, fudbaler Bajerna Frank Riberi, odbacio je mogućnost da pređe u Englesku.

Izvor: B92, Goal

Autor:B92, Goal

Default images

Kao glavni razlog francuski reprezentativac navodi vremenske uslove, pošto je klima u Engleskoj veoma slična onoj u Nemačkoj. Riberi se nalazi na meti Čelsija i Mančester Junajteda, ali i Real Madrida i Barselone. U interesovanju se posebno ističe Junajted, pošto menadžer ’crvenih đavola’ Aleks Ferguson Riberija vidi kao idealnog naslednika Kristijana Ronalda koji gotovo izvesno odlazi iz kluba.

Sa druge strane, novoizabrani predsednik Real Madrida Florentino Perez želi da stvori eru novih ’galaktikosa’ dovođenjem Kake, Kristijana Ronalda i Riberija.

Šampion Španije i Evrope Barselona takođe je zainteresovana za Riberija, kako bi Katalonci sa još jačim sastavom krenuli u odbranu titula koje su osvojili ove sezone.

Riberi je izjavio kako je srećan u Bajernu, ali je priznao da ne zna šta će da se dešava tokom leta.

„Iskreno, ne znam. To je pitanje koje sebi stalno postavljam. Videću kako se situacija razvija. Nije lako, srećan sam u Bajernu“, izjavio je Riberi.

Neću preći u Englesku pošto je tamo vreme isto kao u Nemačkoj“, dodao je Francuz.

Riberi je u Bajern došao 2007. godine i na 53 utakmice u Bundesligi, postigao je 20 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve