Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 08.06.2009.

09:34

Uspešna provera 'Orlića' pred EP

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Makedoniju sa 4:1 u poslednjoj proveri pred Evropsko Prvenstvo u Švedskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

’Orlići’ su do pobede na Zlatiboru došli boljom igrom u drugom poluvremenu, pošto je prvo poluvreme završeno nerešeno 1:1. Golove za Srbiju postigli su Filip Đorđević, Jagoš Vuković, Dušan Tadić i Milan Vilotić, dok je jedini strelac za Makedoniju bio Dragan Stojkov. Srbija na EP u Švedskoj igra u grupi sa Italijom, Belorusijom i Švedskom, a prvi meč igra sa Italijanima 16. juna.

Srbija je u vođstvo došla u 30 minutu kada je Nemanja Tomić sjajno prošao po desnoj strani i ubacio u šesnaesterac, gde je Filip Đorđević iskoristio lošu reakciju odbrane i savladao Naumovskog udarcem po zemlji sa osam metara.

Pet minuta kasnije Makedonci su izjednačili posle odličnog udarca Stojkova sa 25 metara.

U drugom poluvremenu Srbija je zaigrala znatno bolje i već u 53. minutu ponovo je vodila, posle udarca glavom Jagoša Vukovića. Do 3:1 Srbija dolazi u 72. minutu kada je Dušan Tadić postigao najlepši gol na utakmici, pogodivši gornji levi ugao gola sa 25 metara. Konačni rezulat postavlja Milan Vilotić tri minuta pre kraja utakmice.

Selektor reprezentacije Slobodan Krčmarević bio je zadovoljan igrom svoje ekipe, a posebno je pohvalio Ljubomira Fejsu.

Mnogo više me je obradovala igra u drugom poluvremenu, kada smo bili hitriji, žustriji i efikasniji nego u prvih 45 minuta. Pojedine elemente u igri iz prvog poluvremena trebalo bi da ispraivmo. Ljubomir Fejsa je imao sjajan pristup meču i svi igrači bi trebalo da pođu njegovim primerom. Sve će biti drugačije kada nam se priključe trojica A reprezentativaca, Kačar, Obradović i Sulejmani. Zbog tri treninga u prethodna dva dana igrači su bili pomalo umorni“, rekao je Krčmarević.

Mlada reprezentacija Srbije na Zlatiboru ostaje do srede, dok je polazak za Švedsku planiran za četvrtak, 11. jun.

Srbija – Makedonija 4:1 (1:1)
(Đorđević 30, Vuković 53, Tadić 72, Vilotić 87 – Stojkov 35)

Srbija: Brkić, Tomović (Vilotić 69), Pejčinović (Jovanović 69), Vuković (Brežančić 74), Gulan (Petković 46), Smiljanić (Bižić 80), Fejsa (Janićijević 80), Tomić, Matić, Milinković, Đorđević (Tadić 54)
Makedonija: Naumovski, Muarem (Siljanovski 69), Todorovski, Stojkov (Kostencovski 69), Dimitrovski, Miševski (Najdoski 81), Gligorov (Stankov 70), Pavlov (Nesteroski 82), Fazli, Ibriani, Ibraim (Georgijev 69).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve