Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.06.2009.

21:16

Četiri selekcije već obezbedile SP

Fudbaleri Holandije, Japana, Australije i Južne Koreje prve su se plasirale na SP koje će se održati u Južnoj Africi 2010. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Engleska je na dobrom putu da se kvalifikuje pošto je pobedila Kazahstan sa 4:0 i sada vodi u Grupi 6 sa šest pobeda iz šest utakmica. Bivši kapiten engleske reprezentacije Dejvid Bekam odigrao je rekordnih 111 utakmica, a u meč je ušao u 75. minutu.

Japan je zavšio posao i drugi put za redom se kvalifikovao na Svetsko prvenstvo, jer je savladao Uzbekistan sa 1:0. Australija je odigrala nerešeno sa Katarom i treći put će učestvovati na SP.

Australijanci su na SP 2006. u Nemačkoj završili takmičenje u drugom krugu kada su izgubili od budućeg šampiona Italije.

Južna Koreja učestvovaće sedmi put za redom na SP, posle pobede od 2:0 u meču sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Najveći uspeh ova reprezentacija je ostvarila 2002. kada je bila suorganizator sa Japanom i kada je stigla do polufinala.

Holandija je nastavila takmičenje u kvalfiikacijama bez poraza, a pobedila je Island sa 2:1.

Iz Evrope će učestvovati na SP pobednici devet kvalifikacionih grupa, dok će osam drugoplasiranih ekipa igrati u baražu za popunu još četiri mesta.

Danska vodi u Grupi 1 i ima veliku šansu da se plasira na SP u Južnoj Africi. Danci nisu nastupali na prethodnom prvenstvu sveta u Nemačkoj 2006. godine. Na korak do plasmana je i Srbija, koja u Grupi 7 ima 15 bodova iz šest utakmica u kojima je zabeležila pet pobeda i jedan poraz. U Grupi 7 druga je Francuska sa 10 bodova iz pet utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve