Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.06.2009.

16:17

Bora spreman za Kup Konfederacija

Novi trener iračke fudbalske reprezentacije Bora Milutinović ukrstiće još jednom koplja sa najboljim svetskim trenerima na Kupu Konfederacija u Južnoj Africi.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Milutinović je do sada učestvovao na pet svetskih šampionata kao trener pet različitih reprezentacija, SAD, Meksika, Kostarike, Nigerije i Kine. Mada 64-godišnji srpski trener, koji je u svojoj karijeri trenirao i Honduras i Jamajku, nema baš velikih izgleda da sa Iračanima osvoji trofej, uvek postoji mogućnost da Milutinović ponovo napravi iznenađenje.

Milutinović je Kinu doveo na njen prvi Svetski šampionat 2002. godine, odveo Kostariku do drugog kruga 1990. godine, a potom učinio isto i sa SAD 1994. i Nigerijom 1998. godine.

Iraku će biti veoma teško da pobedi Španiju, s kojom se nalazi u Grupi A Kupa Konfederacija, međutim, očekuje se da će iskusni Milutinović uspeti iza sebe da ostavi ostale članice grupe, Novi Zeland i Južnu Afriku, i tako osvoji drugo mesto u grupi i plasira se u polufinale.

"Nemam nikakvih sumnji da sa nama neće biti lako. Treba mi još vremena da upotpunim sliku o reprezentaciji, ali imajući u vidu atmosferu među igračima i njihove sposobnosti, siguran sam da će rezultat biti dobar", rekao je Milutinović.

Turnir Kupa Konfederacija igra se od 14. do 28. juna u Južnoj Africi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve