Nova vest
Fudbal

Petak, 05.06.2009.

20:01

Peres dovodi i Riberija?

Predsednik Reala iz Madrida Florentino Peres izjavio je da u klub želi da dovede fudbalera Bajerna iz Minhena Franka Riberija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Peres je dodao i da planira da se narednih dana sastane sa čelnicima nemačkog kluba kako bi razgovarali o tom transferu. Peres, koji je početkom juna preuzeo Real, postavio je Manuela Pelegrinija za novog trenera, a takođe, pored Francuza, na ’Santjago Bernabeu’ želi da dovede i igrača Milana Brazilca Kaku.

"Bili bismo neizmerno zadovoljni ukoliko bi uspeli da dovedemo Riberija. Međutim, prvo moramo da razgovaramo sa njegovim klubom. U narednih nekoliko dana ću se sastati sa mojim prijateljima, predsednikom Bajerna Karl Hajnc Rumenigeom i menadžerom tog kluba Ulijem Henesom, i videćemo šta oni planiraju", rekao je Peres.

Peres je u intervjuu za list L'Ekip istakao da je Riberi jedan od najboljih fudbalera sveta, kao i da je francuskog reprezentativca preporučio bivši igrač Reala Zinedin Zidan, koji je sada savetnik predsednika ’kraljevskog kluba’.

"Zidan nam je rekao mnogo o Riberiju. Objasnio nam je da bi on u potpunosti odgovarao filozofiji igre Real Madrida, i mi smo ga poslušali", dodao je Peres.

Riberi je 2007. godine iz Marseja došao u Bajern, i za nemački klub odigrao 81 utakmicu i postigao 33 gola. Sa minhenskim klubom je 2008. godine osvojio prvenstvo i Kup Nemačke.

Za reprezentaciju Francuske odigrao je 37 mečeva i postigao sedam pogodaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve