Nova vest
Fudbal

Petak, 05.06.2009.

18:18

Inijesta propušta Kup Konfederacija

Fudbaler Španije Andres Inijesta propustiće mečeve te selekcije u Kupu Konfederacija zbog povrede butnog mišića, saopštio je španski fudbalski savez.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Fudbaler Barselone se povredio na prvenstvenoj utakmici protiv Viljareala 10. maja, a klupski lekari su saopštili da očekuju da će se Inijesta za dva meseca potpuno oporaviti. Inijesta se vratio na teren u završnici takmičenja Lige šampiona, ali su lekari saopštili da je na tim mečevima igrao povređen.

Barselona je trijumfovala u najelitnijem evropskom takmičenju, nakon što je u finalu savladala Mančester junajted sa 2:0.

Selektor Španije Visente del Boske pozvao je Inijestu u tim za utakmice Kupa Konfederacija, iako je znao da će fudbaler Barselone zbog povrede biti podvrgnut lekarskim pregledima.

Španija, koja nije izgubila utakmicu od novembra 2006. godine, prvu utakmicu na Kupu Konfederacija u Južnoj Africi igra 14. juna protiv selekcije Novog Zelanda.

Pored te dve reprezentacije u Grupi A se nalaze još Irak i Južna Afrika, dok se u Grupi B takmiče selekcije Italije, Brazila, SAD i Egipta.

Na turniru koji se igra od 14. do 28. juna titulu brani reprezentacija Brazila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve