Nova vest
Fudbal

Petak, 05.06.2009.

13:33

Srbija - Austrija (subota, 20.30h)

Selektor Srbije Radomir Antić najavio je da će njegova ekipa od prvog minuta igrati napadački u subotu protiv Austrije, u meču kvalifikacija za SP 2010. godine.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Poslednje što nam treba je bilo kakva dilema, sigurno je da domaćin mora da preuzme odgovornost i dominaciju", izjavio je Antić na konferenciji za novinare u Kovilovu. Antić je kazao da će ekipa u subotnju utakmicu ući bez euforije, ali sa velikom željom za pobedu i jakim motivom.

"Ulazimo u meč bez euforije, sa maksimalnim respektom prema rivalu, ali tražimo pobedu, jer smo takav put već zacrtali. Imamo najveću želju i motivaciju... Verujem u naše momke i privilegija je biti deo ovog tima. Ovi momci su asovi i, pritom, spremni da se podrede kolektivu", objasnio je on.

Selektor Srbije nije želeo da kaže koji će tim poslati na teren, ali je izvesno da u ekipi neće biti Žigića zbog žutih kartona, a pod znakom pitanja je i nastup nedovoljno oporavljenog Ivana Obradovića.

"Igračima ću u pravom trenutku saopštiti ko će da igra, ne želim nikome od njih da oduzmem iluziju. Neigranje Žigića praviće nam problem u skoku, ali suzama ne rešavamo probleme, nadoknadićemo to. Obradović je bliži tome da ne igra zbog vaznosti meča, koja zahteva izuzetnu fizičku spremu", kazao je on.

Antić je rekao da očekuje promene u austrijskom timu u odnosu na utakmicu koju je jesenas u Beču dobila Srbija sa 3:1. U međuvremenu klupu Austrije napustio je Karel Brikner, a došao je Ditmar Konstantini.

"Svaki selektor nosi neki novi vetar. Konstantini je doveo neke nove fudbalere, igraju sa novim sistemom. On je veliki motivator, očekujemo sasvim drugi tim od onog u Beču. Austrija je kompaktna i agresivna... Dobri su u skoku i korektno vrše presing na sredini. Iz njihovog tima izvojio bih Mareka Janka i Ervina Hofera", kazao je on.

Antić je rekao da očekuje da publika na Marakani bude vetar u leđa njegovoj ekipi, jer je od 53.000 ulaznica, do danas u slobodnoj prodaju ostalo samo 3.700.

"To mi je bila jedna od velikih želja kada sam došao na ovo mesto. Sada prepoznajemo da narod ulaže u reprezentaciju, to je velika satisfakcija i vetar u leđa za nas", rekao je on.

"Ako uradimo sve što je do nas, imaćemo mirnu noć, a da li je to dovoljno za pobedu, videćemo", zaključio je Antić.

Konstantini: „Srbija je favorit“

Konstantini, selekor Austrijanaca, ocenio je da je Srbija favorit u predstojećem okršaju.

„Srbija je veoma dobar tim, koji igra na izuzetno visokom nivou. Mi smo mala fudbalska zemlja, ali nismo došli da se branimo i pokušaćemo, kao autsajderi, da iznenadimo Srbiju“, rekao je Konstantini.

Konstantini je istakao da poštuje reprezentaciju Srbije, ali i da se ne plaši atmosfere na Marakani, koja bi prema informacijama iz Fudbalskog saveza Srbije u subotu trebalo da bude puna.

„Ne želimo uopšte da razmišljamo o atmosferi na stadionu. Ekipa Srbije će igrati bez Žigića, ali imaju mnogo dobrih igrača. Izuzetno poštujem Dejana Stankovića, Marka Pantelića i srpske fudbalere“, naveo je Konstantini.

Selektor Austrije rekao je da izuzetno ceni kolegu Radomira Antića.

„Antić je veoma inteligentan trener, jedan od najboljih na svetu. Verujem da je svestan da naredne dve utakmice u kvalifikacijama mogu značajno da utiču na plasman na Svetsko prvenstvo", rekao je Konstantini.

Konstantini je rekao da još razmišlja koji tim će se suprotstaviti Srbiji, ali je izvesno da neće nastupiti odbrambeni fudbaler Verdera iz Bremena Sebastijan Predl.

Kapiten reprezentacije Austrije Paul Šarner izjavio je da pozicija na tabeli grupe 7 jasno ukazuje da je Srbija favorit, ali da je njegova ekipa napravila dobru analizu dobrih i loših strana „orlova“.

„Pozicije na tabeli jasno kažu da je Srbija favorit. Mi imamo mlad tim, ali se nadam da možemo da iznenadimo“, rekao je Šarner.

Fudbaler engleskog Vigana ocenio je da Srbija ima dosta kvalitetnih igrača, a kao najboljeg izdvojio je štopera Mančester junajteda Nemanju Vidića.

„Vidić je izabran za najboljeg igrača Premijer lige. Odličan je fudbaler i igra na visokom nivou. Tu je i Branislav Ivanović, koji je prošle sezone odigrao sjajno protiv Liverpula u Ligi šampiona“, rekao je Šarner i priznao da Austrija sada ima minimalne šanse za plasman na Svetsko prvenstvo u Južnu Afriku.

Utakmica između Srbije i Austrije igra se u subotu od 20.30 na Marakani, a kapije stadiona biće otvorene od 18 sati.

Selekcija Srbije, posle pet mečeva, vodi u Grupi sedam kvalifikacija sa 12 bodova, dva manje ima Francuska. Antićeve izabranike sledeće srede očekuje još jedan meč kvalifikacija, protiv Farskih Ostrva u Toršavnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

135 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve