Nova vest
Fudbal

Sreda, 03.06.2009.

22:11

Rekordan ugovor Junajteda sa Aonom

Fudbaleri Mančester junajteda sledeće sezone će i dalje na dresovima nositi logo AIG iako su osigurali rekordan sponzorski ugovor sa američkim gigantom Aonom.

Izvor: telegraph.co.uk

Autor:telegraph.co.uk

Default images

Posle tronedeljnih pregovora Junajted je osigurao 80 miliona funti vredan četvorogodišnji ugovor sa američkom osiguravajućom kompanijom koji će biti započet u sezoni 2010/11, po isteku ugovora šampiona Premijer lige sa kompanijom AIG. To će biti najskuplji ugovor u istoriji, tri miliona po sezoni vredniji od Bajernovog sa kompanijom T-Mobile.

Razlog Junajtedovog uspeha da u vreme globalne ekonomske krize dođe do rekordnog ugovora je mogućnost da Aon probije na azijsko tržište. Klub ima preko 330 miliona navijača širom sveta, čak šest puta više u Indiji, nego u Velikoj Britaniji, dok Najki godišnje u prodaju pusti oko šest miliona dresova za logoom sponzora.

"Mančester junajted je jedan od najpoznatijih sportskih brendova na svetu. Dok smo srećni jer će naš logo moći da vide hiljade miliona ljubitelja fudbala, uzbuđeni smo zbog mogućnosti da globalno iskoristimo naše partnerstvo", rekao je Greg Kejs, predsednik i izvršni direktor Aona.

Junajted je bio u pregovorima sa nekoliko kompanija od januara, kada je postalo poznato da ugovor sa sadašnjim sponzorom AIG-om neće biti produžen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve