Nova vest
Fudbal

Sreda, 03.06.2009.

15:17

Marselo Salas završio karijeru

Čileanska fudbalska legenda Marselo Salas završio je profesionalnu karijeru oproštajnim mečom u prestonici Čilea.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Preko 60.000 gledalaca je došlo da se oprosti od jednog od najboljih strelaca Južne Amerike, koji karijeru završava u 34. godini, posle 15 godina profesionalnog igranja. Salas je za reprezentaciju odigrao 71 utakmicu i postigao 37 golova, tri više od Ivana Zamorana sa kojim je nekoliko sezona činio efikasan napadački tandem.

Salas i Zamorano su Čile odveli na Svetsko prvenstvo 1998. godine, što je bio prvi nastup na Mundijalu posle 16-godišnje pauze. Tokom karijere Salas je igrao za Univerzidad de Čile, River Platu, Lacio i Juventus, a karijeru je završio u Univerzidadu, za koji je i odigrao oproštanije meč na stadionu ’Hulio Martinez’.

U susretu ’crvenih’ i ’belih’ nastupilo je dosta poznatih bivših i sadašnjih fudbalera. Za ’crvene’ je nastupala gotovo kompletna reprezentacija Čilea iz 1998. godine, predvođena Tapijom, Rejesom, Akunjom, Sijerom i Zamoranom, dok su za ’bele’ igrali Salasovi prijatelji kao što su Arijel Ortega, Marčelo Galjardo, Matijas Almeida, Enco Frančeskoli, Kristijan Vijeri i David Trezege.

Salas je odigrao po poluvreme za oba tima, a bio je strelac tri puta. Jednom za ’crvene’ i dva puta za ’bele’, za konačnih 3:3.

Salas je u legendu ušao uz podatak da je u svakoj zemlji u kojoj je igrao bio prva i da je na ukupno 329 utakmica postigao 155 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve