Nova vest
Fudbal

Utorak, 02.06.2009.

13:58

Kuzmanović: Bez straha i na pobedu

Fudbalska reprezentacija Srbije nastavila je u SC Kovilovo pripreme za utakmice kvalifikacija za SP2010 protiv Austrije i Farskih Ostrva.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor srpskog tima Radomir Antić okupio je izabranike sa kojima će narednih dana pokušati da održi formu i osvoji nove bodove u predstojećim duelima, kako bi naša ekipa zadržala prvo mesto u sedmoj kvalifikacionoj grupi.

Optimizam našu reprezentaciju ne napušta bez obzira na to što je jasno da će "beli orlovi" protiv Austrije imati mnogo teži zadatak od onoga jesenas, kada su pobedili u gostima sa 3:1.

"Svesni smo činjenice da ćemo u Beogradu morati da igramo drugačije nego što smo to radili prošle jeseni u Beču. Ekipa Austrije zna da igra fudbal, ima dobre pojedince i sigurno će pokušati da iskoristi sve svoje prednosti", ocenio je na konferenciji za novinare član italijanske Đenoe Boško Janković.

Janković kaže da je u duelu sa Austrijom veoma važno da "igrači zadrže bistru glavu".

"Zadovoljan sa svojom igrom u Djenovi i smatram da sam bio bolji nego u prošloj sezoni. Nadam se da je to dovoljno da i protiv Austrije zadržim istu formu", poručio je Janković.

Zdravko Kuzmanović je bio prijatno iznenadjenje državnog tima još dok je selektor Srbije bio Španac Havijer Klemente. On, slično kao i Janković, smatra da će zadatak naše reprezentacije u subotu biti veoma ozbiljan, bez obzira na to što su "beli orlovi" lako savladali istog protivnika u Beču.

"Austrija je dobra ekipa, ali se mi ne plašimo protivnika. Svesni smo težine i ozbiljnosti koje ova utakmica nosi i naša je želja da nastavimo pobednički niz i zadržimo čelnu poziciju u našoj grupi", dodao je Kuzmanović.

Reprezentacija Srbije će danas trenirati u popodnevnim satima, a sutra se očekuje da, osim treninga, igrači i stručni štab posete Osnovnu školu "Lazar Savatić" u Zemunu u cilju popularizacije fudbala u sredinama koje gaje sportsku kulturu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve