Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.06.2009.

15:48

Ko od reprezentativaca menja klub?

Pojedini standardni reprezentativci Srbije tokom leta menjaju klubove. U novim dresovima sigurno Pantelić, i Obradović, možda i Jovanović i Ivanović...

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri srpske reprezentacije u ponedeljak su počeli pripreme za utakmice sa Austrijom i Farskim Ostrvima kojima će većina njih završiti sezonu, nekima i poslednju u sadašnjim klubovima.

Sadašnji tim sigurno će napustiti napadač berlinske Herte Marko Pantelić, koji je tu odluku već i javno saopštio. Pantelić, medjutim, još ne zna gde će nastaviti karijeru.

"Prošle nedelje sam dobio ćerku, sa starijom sam bio u Beogradu kod porodice i zaista nisam imao vremena da razmišljam o tome. Sada je tu reprezentacija, a kakav bih ja drug i čovek bio kada bih razmišljao o sebi, a ne o predstojećim utakmicama svih nas? Ima vremena za to", rekao je Pantelić novinarima u Kovilovu.

Odbrambeni fudbaler Čelsija Branislav Ivanović ranije je često bio meta spekulacija o transferu u mnoge velike evropske klubove. Pre svega zbog činjenice da nije bio standardni prvotimac u Čelsiju, koji je danas imenovao novog trenera Karla Ančelotija.

"Sve zavisi od novog trenera. Moram da prvo razgovaram sa njim i vidim da li na mene ozbiljno računa. Zadovoljan sam u Čelsiju i neću da kažem da mi se ide, ali ni da ću sigurno ostati. Jednostavno želim svoju minutažu, a mislim da sam ove sezone postavio dobru osnovu i dokazao kvalitet", kazao je Ivanović.

Veliko interesovanje bogatih timova igrama u reprezentaciji i Standardu iz Liježa pobudio je i Milan Jovanović.

"Dugo već pričam o mogućem odlasku iz Standarda i stvarno više nemam snage da o tome mislim, posebno sada kada su reprezentativne utakmice prioritet. Odluka će, kakva god bude bila, sigurno biti vrlo teška", naveo je Jovanović koga u svom timu želi i moskovski CSKA.

Jovanović bi se u tom slučaju igrao sa Milošem Krasićem, saigračem iz srpske reprezentacije.

"Čuo sam i u Moskvi za takvu mogućnost, ali ništa konkretno, iako bih lično to izuzetno voleo", kazao je Krasić.

Novi tandem u istom timu mogli bi da postanu i Miralem Sulejmani i dosadašnji levi bek Partizana Ivan Obradović, koji je navodno blizu prelaska u Ajaks.

"Meni to i jeste želja, pošto je Ajaks poznat kao prava sredina za mladog igrača", rekao je 20-godišnji Obradović, koga je i Sulejmani hvalio u Amsterdamu.

"Pitali su me ljudi iz Ajaksa za Obradovića i naravno da sam im rekao sve najbolje. Mnogo bih voleo da ponovo igram sa saigračem iz mladih selekcija Partizana", istakao je Sulejmani.

Možda je najproblematična je situacija golmana Vladimira Stojkovića, koji se posle solidne polusezone u Hetafeu vratio u Sporting iz Lisabona, ali je pitanje da li će tamo i ostati.

"Videćemo. Znaću kada se posle reprezentativnih obaveza vratim u Lisabon", kratak je bio Stojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve