Nova vest
Fudbal

Petak, 29.05.2009.

18:41

Čelsi i Everton za slavu i milione

Londonski Čelsi i liverpulski Everton sastaju se u subotu od 16 časova na ’Vembliju’ u 128. finalu FA Kupa, najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

To će biti prilika da ekipa sa Stamford Bridža osvoji prvi trofej od 2007. godine, dok ’karamele’ trofej čekaju od 1995. kada su trijumfovali upravo u FA Kupu. Trener Čelsija Gus Hidink će u subotu poslednji put predvoditi 'plavce' pošto se vraća poslu u reprezentaciji Rusije, sa kojom se takmiči u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine.

Fudbaler londonskog Čelsija Frenk Lampard rekao je u petak da će igrati u finalu protiv Evertona pošto se oporavio od povrede kolena.

"Spreman sam za meč. Osećam blage bolove u kolenu, ali sigurno ću igrati. Everton je disciplinovana ekipa i sve će pokušati kako bi nas sprečili da igramo našu igru. Dobro igramo u poslednje vreme, ali nikada ne znate šta može da se dogodi", izjavio je Lampard za Skaj sports.

"Utakmice u FA Kupu su veliki događaji, pogotovo za ekipu kakva je Everton. Prilika da igrate u finalu, mnogobrojni navijači na stadionu, televizijski prenos širom sveta, to su veliki motivi za svakog igrača", dodao je Lampard.

U ekipi Čelsija neće biti Džoa Kola i Paola Fereire, ali se u tim vraća Beleti, a meč će najverovatnije početi napadač Nikolas Anelka koji ima priliku da, ukoliko postigne pogodak postane prvi strelac takmičenja sa pet golova. Francuz je ove sezone bio i prvi golgetera Premijer lige gde je postigao 19 pogodaka.

Trener Evertona Dejvid Mojes ima velikih problema sa povređenim igračima, aneće moći da računa na Fila Jagelku, Mikela Artetu, Viktora Aničebea i Jakubua Ajegbenija. Očekuje se da će u prvoj postavi biti Luj Saha, kao i Džek Rodvel i Den Gosling.

Čelsi je do finala došao eliminisavši Arsenal u polufinalu sa 2:1, dok je Everton izbacio Mančester junajted posle penala (4:2).

Pobednik ovog meča zaradiće 2 miliona funti dok će poraženi dobiti polovinu tog iznosa.

Sezonu 2008/2009 Čelsi je završio na trećem mestu na tabeli sa 83, boda, tri manje od drugoplasiranog Liverpula, a sedam od šampiona Mančester junajteda. Everton je sa 20 bodova zaostatka za subotnjim rivalom završio na petom mestu na tabeli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve