Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.05.2009.

23:14

Slaviji Kup BiH

FK Slavija iz Istočnog Sarajeva osvojila je Kup BiH pošto je bila bolja od tuzlanske Slobode posle penala (4:3).

Izvor: B92, sportsport.ba

Autor:B92, sportsport.ba

Default images

Klub iz Istočnog Sarajeva je uspeo da nadoknadi zaostatak iz prvog meča i slavi sa 2:0 na svom terenu, a onda i posle penala da dođe do trofeja. Strelci za Slaviju bili su Todorović u 72. i Spalević tri minute pre kraja meča. Penale za Slobodu promašili su Tosunović i Prodanović, a za Slaviju Stanković pa je sarajevski tim slavio sa ukupnih 6:5.

Slavija je do prvog gola došla tek u 72. minutu kada je Todorović iskoristio pas Simića i nepažnju odbrane gostiju pa je lako savladao Mujkića. Svega nekoliko minuta pre kraja Slavija dolazi do drugog gola i donosi veliko slavlje svojim navijačima.

Ponovo je pogrešila odbrana Slobode. Mikelini je loptu prebacio preko svog golmana, a Spalević bio najbrži i sa svega nekoliko metara ubacio loptu u nebranjenu mrežu.

Utakmicu je su obeležila i isključenja Jahića (Sloboda) koji je bez lopte udario Kutaliju i Vuksanovića koji je oštro protestvovao kod sudije Mrkovića posle sporne situacije u šesnaestercu Slobode.

Ovo je sarajevskom klubu, koji je prošle godine proslavio vek postojanja, prvi trofej u BIH. Pre toga najveći uspesi bili su titula šampiona Republike Srpske u sezoni 2003/2004 i Kup RS 2006, dok je u sezoni 1935/1936 zauzeo drugo mesto u tadašnjoj Narodnoj ligi Kraljevine Jugoslavije. Od Slavije je u finalu bolji bio BSK ukupnim rezultatom 2:1 (1:1, 1:0).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve