Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.05.2009.

15:12

SL: Moreira i Milijaš igrači sezone

Almami Moreira i Nenad Milijaš proglašeni su za najbolje fudbalere Jelen Super lige za sezonu 2008/09.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Oba igrača dobila su po 4 glasa od ukupno 12. Izbor je izvršen na osnovu ankete među svim trenerima Super lige. U najboljem timu sezone, nalazi se 8 fudbalera Partizana, uključujući i Moreiru, iz Zvezde su uvršteni Milijaš i Ognjen Koroman, dok je jedini predstavnik preostalih klubova štoper Borca iz Čačka Boban Dmitrović.

Moreira nije prisustvovao svečanosti u hotelu "Hajat", pa je nagradu umesto njega primio napadač Partizana Lamin Dijara, koji je uvršten u najbolji tim sezone.

Nakon što je primio nagradu, kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš izjavio je da mu je žao što "crveno-beli" nisu imali bolje rezultate ove sezone.

"Ovo je veliki uspeh, ali mi nije drago što Zvezda nije ostvarila bolje rezultate. Trudiću se da opravdam ovu nagradu, a videćemo da li ovde ili u inostranstvu i reprezentaciji."

Milijaš će u letnjem prelaznom roku verovatno napustiti beogradski klub.

"Tek treba da o odlasku pričam sa predsednikom Vladanom Lukićem, ali je očigledno da Zvezda ima problema i da joj treba novac, a zbog velike potražnje najlakše je mene prodati. Još ne znam gde ću, trenutno sam najbliži Engleskoj ili Nemačkoj, mada imam ponuda i iz Španije", rekao je Milijaš.

Igoru Pavloviću iz Jagodine uručena je nagrada za najjači šut, pošto je brzina lopte posle njegovog udarca izmerena na 136 kilometara na sat.

Najbolji tim Jelen Super lige: Mladen Božović (Partizan), Ivan Obradović (Partizan), Ivan Stevanović (Partizan), Nenad Đorđević (Partizan), Ljubomir Fejsa (Partizan), Nemanja Tomić (Partizan), Boban Dmitrović (Borac), Nenad Milijaš (Crvena zvezda), Ognjen Koroman (Crvena zvezda), Almami Moreira (Partizan), Lamin Dijara (Partizan).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve