Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.05.2009.

22:30

Man.Junajted - Barsa (B92, 20.45h)

Fudbaleri Mančester Junajteda i Barselone u sredu u Rimu igraju finale Lige šampiona, uz direktan prenos na TVB92 od 20.45h.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Menadžer 'crvenih đavola' Aleks Ferguson nada se da će njegov tim postati prvi koji će odbraniti trofej u Ligi šampiona u ovom formatu. "Neobično je da to još niko nije postgao, ali mi smo dobri kada je potrebno nešto prvi uraditi. Pred nama je prilika da se svrstamo rame uz rame sa najvećim timovima Evrope, Ajaks, Milan, Bajern su ranije uspevali da u nizu osvajaju titule".

Junajted je tri puta do sada bio najbolji tim Evrope, ali zaostaju za madridskim Realom (devet trofeja), Milanom (sedam) i Liverpulom (pet).

"Bilo je vremena kada je trebalo bolje da igramo u evropskim takmičenjima. Ipak, naš sadašnji tim ima perspektivu, ali i iskustvo da igra dobro i u narednih nekoliko godina", izjavio je Ferguson, čiji tim u sredu može da osvoji četvrti trofej ove sezone, posle Premijer lige, Karling kupa i klupskog Svetskog prvenstva.

Škotski stručnjak kaže da će Junajted u finalu igrati napadački.

"Odbrana je bitan deo igre i kada su moji defanzivci u formi, nema boljih od njih. Ipak, igrači koji su kreativni i koji daju golove treba da obezbede pobedu", rekao je 67-godišnji menadžer i potom označio faktor koji će, po njegovom mišljenju, odlučiti finalni meč:

"Nijedan tim neće želeti da prepusti kontrolu lopte rivalu i to će učiniti utakmicu zanimljivom. Ono što uradimo sa loptom i koliko dugo budemo u stanju da je držimo biće odlučujući faktor. Predstojeće finale može da bude fantastično".

Ne računajući suspendovanog Darena Flečera, Ferguson može da računa na sve fudbalere. To je potvrdio štoper Rio Ferdinand objavivši da je spreman za finalni meč.

"Sa povredom je sve u redu. Trenirao sam sa ekipom u proteklih nekoliko dana i osećam se dobro. Ne bih počinjao utakmicu da nisam maksimalno spreman, ne bih to uradio svom timu", kaže 30-godišnji Ferdinand, koji se slaže sa šefom u proceni da bi Junajted trebalo da zaigra ofanzivno, ni nalik prošlogodišnjem polufinalu (0:0 u Barseloni, 1:0 u Mančeteru)

"Braniti se duboko protiv tako talentovanih igrača može da bude opasno. Ali, mi smo sposobni i da se branimo i da napadamo, to je snaga našeg tima".

Nemanja Vidić, srpski reprezentativac i štoper Junajteda, veruje da 'crveni đavoli' mogu do trofeja.

Vezni fudbaler Barselone Ćavi Ernandes kaže da je sve spremno za finale.

"Ulazimo u utakmicu sjajno fizički i mentalno spremni. Učinićemo sve što je u našoj moći da donesemo Barseloni treći trofej najboljeg tima Evrope".

On smatra da je ključno da Katalonci nametnu svoj stil igre.

"Pošto ne znam kako će oni igrati, mi moramo da kontrolišemo loptu i dominiramo u sredini i napadu. Pobedićemo ako uspostavimo svoj način igre. Trener nam je rekao da igramo kao i tokom cele sezone, da uživamo i da od početka krenemo agresivno. Takođe nas je upozorio da moramo da smirimo živce i emocije", izjavio je Ćavi, koji je član Barselone od jedanaeste godine.

Ćavi je potom pohvalio saigrače Lea Mesija.

"Mesi je tip fudbalera koji pravi razliku, a velike utakmice izvlače najbolje iz njega".

Barsa ima velikih kadrovskih problema, naročito u odbrani – Dani Alveš i Erik Abidal su suspendovani, a Rafael Markes je povređen.

Pod znakom pitanja bili su i Andres Inijesta i Tjeri Anri, koji su, posle povreda zadobijenih početkom meseca, u ponedeljak prvi put trenirali punim intenzitetom.

Ćavi je uveren da će njih dvojica igrati, a o tome, kao i o još nekim Ćavijevim očekivanjima pred meč, pročitajte u posebnoj vesti.

"Želim da se igrači osećaju divno, kao da igraju pred celim svetom. Hoću da budu smeli, hrabri i da pokažemo svetu koliko smo dobri. To je naš stav", izjavio je Pep Guardiola, trener Barselone.

Utakmica Mančester Junajted – Barselona kreće 20.45 časova, ali fudbalsko veče na TVB92 počinje mnogo ranije – od 19.30h pogledajte poslednju epizodu serijala "Podeljeni gradovi" (Istanbul), a u 20 sati na programu je Studio Lige šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve