Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.05.2009.

18:34

Martin Jol novi trener Ajaksa

Dosadašnji trener HSV Hamburga Martin Jol novi je šef stručnog štaba Ajaksa, objavio je u utorak klub iz Amsterdama.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jol je potpisao trogodišnji ugovor sa holandskom ekipom, a na mestu trenera naslediće Marka van Bastena koji je podneo ostavku sedam dana pre kraja sezone. Ajaks je sezonu završio na trećem mestu iza AZ Alkmara i Tventea i nije se klalifikovao za Ligu šampiona.

"Ajaks mi je ponudio trogodišnji ugovor, što je garancija da ću moći da uradim ono što svi, a pogotovo navijači, očekuju. Dobio sam sve što sam tražio, uključujući i pravo da kupujem i prodajem igrače. To je velika odgovornost, ali i velika šansa da ostvarim svoje ideje", rekao je Jol.

53-godišnji Jol preuzeo je HSV Hamburg prošlog leta, klub je završio sezonu na petom mestu tabele Bundeslige i naredne sezone takmičiće se u Evropa ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve