Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.05.2009.

23:00

FK Partizan proslavio duplu krunu

Fudbaleri, stručni štab, rukovodstvo i brojne pristalice Partizana zajednički su u beogradskom Grand Kazinu proslavili osvajanje duple krune.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

U svečarskoj atmnosferi prisutni su se prisetili trenutaka iz prošle sezone, u kojoj su "crno-beli" dominirali na fudbalskim terenima Srbije i prvi put u 64 godine dugoj klupskoj istoriji uspeli da odbrane duplu krunu.

Predsednik Partizana Dragan Djurić istakao je da je "jedinstvo svih klupskih struktura bilo ključan faktor za ostvarivanje izvanrednih rezultata postignuitih tokom sezone" i dodao da će vrlo brzo proći vreme slavlja.

"Već sutra se okrećemo novim izazovima. U ovom trenutku najveći, koji je pred nama je plasman u Ligu šampiona", obećao je Đurić ne želeći da igračima državnog prvaka nameće imperativ, ali istakavši da je sve što je do sada u minule dve godine planirala uprava Partizana - ispunjeno.

Među onima koji su podelili radost sa najuspešnijim fudbalerima u Srbiji bile su brojne ugledne zvanice poput premijera Republike Srpske Milorada Dodika, ministra rada i socijalne politike u vladi Republike Srbije Rasima Ljajića, bivših čelnika kluba Ivana Ćurkovića, Žarka Zečevića i aktuelnog predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadzića, veterana "crno-belih" Marka Valoka i Alberta Nađa, vođa navijača i mnogih drugih.

Jedan od dva naša najtrofejnija i najpopularnija fudbalska kluba osvojio je do sada 21. titulu prvaka i 11 kupova. Četiri puta "crno-belima" je uspelo da osvoje duplu krunu, a od raspada bivše Jugoslavije ubedljivo su na našem prostoru najuspešniji fudbalski klub.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve