Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.05.2009.

22:47

FK Crvena zvezda: Lekić ili Lukić?

U utorak u 18 časova na stadionu 'Crvene zvezde' biće održana izborna Skupšina kluba, nakon koje bi Zvezda trebalo da dobije novog predsednika i upravu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvi put u istoriji dva kandidata figuriraju za mesto prvog čoveka najtrofejnijeg srpskog kluba – predsednik 'Vitro grupe' Dragoljub Lekić i bivši fudbaler Vladan Lukić. Obojica kandidata veruju u pobedu.

"Apsolutni sam optimista. Već u sredu uveče bismo počeli sa timskim radom, jer nema vremena. I da je klub na nuli, čekao bi nas pakao, a zamislite tek sa minus 30 miliona. Uvereni smo, međutim, da možemo da prevaziđemo situaciju. Radio bih odmah posle izbora čitavu noć, ne bih čekao sredu. Veliko zvezdaško srce pobeđivalo je milion puta, pobediće i sada", smatra Vladan Lukić.

Lukić je najavio da bi već u utorak uveče saopštio imena bar dela novog Upravnog odbora:

"Pre svega, sportski deo. UO će, uz mene, da bude odgovoran za sve. Neće više da bude glasačka mašina."

Kada su u pitanju najosetljivija mesta (generalni sekretar, sportski direktor, trener...) Lukić ne želi da priča o imenima. Istovremeno, uveliko se priča da posao u slučaju njegove pobede preuzimaju: Ratomir Dujković (direktor škole), Vladimir Petrović (trener), Ivan Adžić (sportski direktor)...

"Imamo više kandidata za svaku funkciju, radiće oni koji mogu najviše da pomognu", nije Lukić pominjao imena.

Bivši napadač je ljut zbog nekih poteza rivala u predsedničkoj trci.

"Toliko prljavu igru nisam mogao ni u snu da očekujem. Šta je tu je. Zvezda je velika, pa su i bitke oko nje uvek velike. Mi, bivši fudbaleri, možemo da otvorimo vrata firmi u kojima oni ni na portirnicama ne mogu da se zadrže! Još jednom im poručujem da će već u sredu, ako postanem predsednik, da vide i detalje naše buduće saradnje sa Moskovskom bankom, iako oni tvrde da to nije istina. Upravo zbog tog slučaja čuvamo imena ostalih sponzora, da ne bismo imali neprijatnosti."

Lukić ističe da je ponosan zbog posete na utakmici sa Radom:

"Tim je sve brojniji, a kako smo radili u prethodnom periodu pokazuje i 20.000 navijača na tribinama na sasvim nevažnom meču. To je težnja svih pravih zvezdaša, koji znamo kako je nekad bilo. Ne znam da li će Lekić da odustane, ali dobio je jasnu poruku delija."

Kandidat bivših fudbalera, međutim, zna da nije dobio podršku navijača:

"Pričali smo. Nije bilo lobiranja, a navijači su oprezni. Njihova uzdržanost bi, međutim, mogla da nas dovede u pat poziciju. Možda i ne dobijemo rukovodstvo večeras, jer je potpuno isto ne doći na sednicu ili biti uzdržan."

Po Lukiću, na Skupštini je moguć svaki scenario:

"Ne brojimo glasove, ali svi zabrinuti zvezdaši su uz nas. Potrebna nam je nova uprava, koja će odmah da počne da rešava probleme. Lekić će, ako je iskreni navijač našeg kluba, večeras da čestita i da uđe u pul sponzora Crvene zvezde, umesto OFK Beograda."

Društvo Lukiću pred novinarima pravili su Dragoslav Šekularac, Vladimir Petrović, Vladica Popović i Ivan Adžić. Zajednička poruka bila je da svi žele da pomognu svojoj Crvenoj zvezdi u izuzetno teškim vremenima. Vreme je za glasanje.

Broj članova Skupštine u utorak će zvanično da bude povećan na 81, pošto navijači dobijaju još pet mesta. Po Statutu, predsednik Crvene zvezde postaje onaj ko na sednici dobije prostu većinu glasova. Znači, ako se pozivu odazovu svi (neophodno je da ponesu pasoš ili ličnu kartu), za pobedu će da bude potreban 41 glas.

Postoji i mogućnost da niko ne dobije većinu, posebno zbog činjenice da se očekuje da navijači budu uzdržani, a imaju čak 19 glasova. Onda bi u igri bilo nekoliko varijanti, među njima i da se na samoj sednici predloži formiranje privremene uprave, koja bi vodila klub do nove Skupštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve