Lukić optimista pred izbore

Kandidat sekcije veterana za predsednika fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladan Lukić istakao je da je optimista pred sutrašnju izbornu Skupštinu.

Izvor: B92, Beta Srbija
Podeli

Lukić je istakao da je ostao optimista uprkos, navodnim, podmetanjima pristalica njegovog rivala Dragoljuba Lekića.

"Optimisti smo, jer imamo cilj i znamo da ćemo na putu do njegovog ostvarenja naleteti na bezbroj prepreka. Pakao bi nas čekao i da smo Zvezdu zatekli na nuli, a ne sa dugom od blizu 30 miliona evra. Ne bi, ipak, bili ovde da nemamo veru u uspeh", rekao je Lukić na konferenciji za novinare na stadionu Zvezde.

Lukić je naveo da pre nego što se kandidovao za predsednika ’crveno-belih’ nije očekivao prljavu igru protivkandidata, ali da je spreman na bitku, jer se za Zvezdu vredi boriti.

"Optužuju me da lažem, da nemamo plan, uticaj u državi i da iza nas stoje određeni političari, pa da nemamo novac. Zato i ne želim da imenujem sve one koji će pomoći Zvezdi ako pobedim. Želimo da ih sačuvamo od neprijatnosti i neistina", kazao je Lukić.

Najgore što bi moglo da se desi na sutrašnjoj Skupštini, prema oceni Lukića, bilo bi da se novo rukovodstvo ne izabere, zbog čega je kandidat veterana pozvao navijače, koji imaju 19 od ukupno 81 delegata, da se opredele.

"Razumem navijače što su oprezni, ali ne bi bilo dobro da sutra ne dobijemo upravu i Zvezdu dovedemo u pat poziciju", naglasio je on.

Član generacije Zvezde koja je 1991. godine osvojila titulu prvaka Evrope naglasio je da će, ako on dobije podršku na sutrašnjoj Skupštini, već narednog dana definisati saradnju sa Moskovskom bankom, koja bi trebalo da postane sponzor kluba.

Zvezdin račun bi, takođe, trebalo da već 27. maja bude odblokiran, pošto je kompanija Termotehna, kojoj ’crveno-beli’ duguju novac za poslove rađene na rekonstrukciji stadiona, prema rečima Lukića, dostavila garancije da će to učiniti.

"Kompanija zbog koje nam je račun blokiran garantovala nam je pisano da će isti odblokirati čim dosadašnje rukovodstvo i zvanično napusti Zvezdu", kazao je Lukić, i najavio da će već na Skupštini objaviti imena barem dela novog Upravnog odbora, koji će početi da radi odmah posle izbora.

Lukić, međutim, nije govorio o imenima, već je samo istakao da za svaku funkciju postoji više kvalitetnih kandidata. On je objasnio kako bi država mogla da pomogne Zvezdi što je do sada bilo nerazjašnjeno.

Predstavnici vlasti bi, naime, trebalo da utvrde odgovornost onih koji su doveli do posrnuća Zvezde.

Fudbal

Širer ostaje u Njukaslu?

Trener Njukasla Alan Širer, navodno, će ostatati na klupi ekipe sa ’Sent Džejms Park’ iako je ta ekipa u nedelju ispala iz engleske Premijer lige.

Fudbal ponedeljak 25.05. 12:18 Komentara: 8

Strahan podneo ostavku

Škotski fudbalski trener Gordon Strahan podneo je ostavku na mesto trenera Seltika pošto sa tom ekipom nije uspeo da osvoji četvrtu uzastopnu titulu u ligi.

Fudbal ponedeljak 25.05. 20:06 Komentara: 3