Nova vest
Fudbal

Nedelja, 24.05.2009.

23:16

Lukić: Zvezda mora da dobije upravu

Vladan Lukić, jedan od dva kandidata za predsednika FK Crvena zvezda, rekao je u intervjuu za ’Sportski žurnal’ da Zvezda mora da dobije predsednika.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Izborna Skupština FK Crvena zvezda zakazana je za 26. maj i tada bi naš najtrofejniji klub trebao da dobije novu upravu. „Kada klub ostane bez predsednika i upravnog odbora odmah se bira nova uprava. Zato ima mnogo razloga. Hajde da krenemo od sportskih. Prvenstvo se završava ove nedelje a prvu utakmicu u narednoj sezoni igramo sredinom jula.

Dakle, za formiranje nove ekipe i pripreme imamo manje od dva meseca. Sa igračima i trenerom mora da razgovara uprava koja ima pun mandat.“, rekao je Lukić za ’Sportski žurnal’.

„Statut ne poznaje privremene organe. Drugo priča svakodnevno sa budućim sponzorima i nije isto kada se priča sa legalno izabranim rukovodstvom sa punim mandatom ili sa nekim za koga s zna da je tu par meseci. U takvim uslovima nema ozbiljnih razgovora ni sa državom, ni sa sponzorima. Klub sutra mora da dobije predsednika bio to ja ili neko drugi.“

Skupština koja će se održati 26. maja prvi put u istoriji Zvezde će imati dva protivkandidata?

„Nemam ništa protiv konkurencije i protivkandidata. Dragoljuba Lekića cenim i poštujem. Međutim, Lekić nije rešenje za Zvezdu iz mnogo razloga. Prvo, on je deo stare uprave koja je Zvezdu dovela u ovu situaciju. Uostalom sutra će mu prvo po jednoj tački dnevnog reda biti usvojena ostavka a potom će tražiti da bude ponovo izabran. On je deo ružne prošlosti Zvezde koju ovom skupštinom pokušavamo da zaboravimo. Drugo, Lekićev osnovni argument u javnosti je da je on privrednik koji Zvezdi može da donese novac. Lekićev novac Zvezda nije videla ni do sada. I na kraju, način na koji je Lekić kandidovan putem potpisa pet članova Skupštine čija se imena kriju osim dvojice koji su članovi bivše uprave, bez podrške ijednog organa kluba, uz proteste veterana i zaposlenih, bez Programa koji bi bio dat na uvid, bez prijema kandidature od bilo kog organa kluba govori mnogo o motivima kandidature.“

Šta možete da poručite zvezdašima?

„U utorak je istorijska skupština i dan velike odluke. Pokazaćemo jesmo li kadri za velika dela, za dramatičnu promenu koja će nas vratiti na put evropske slave ili ćemo nastaviti da tavorimo, životarimo, muvamo i da jednog dana neko kupi klub u ruke za par miliona evra.

Ja sam potpuno miran jer sve što radim činim za Zvezdu. Ako mi se ukaže poverenje služiću Zvezdu najbolje što mogu i verujem da ću na kraju svog mandata moći sa ponosom da kažem da sam učinio nešto za svoj klub. Imamo jasan plam, znamo šta hoćemo, okupili smo mnogo stručnih ljudi oko ovog programa, okupljamo velika zvezdina imena i mobilisaćemo zvezdaše da ovaj poduhvat zajedno sprovedemo. Meni veća čast u životu od toga da se na taj način upišem u istoriju Zvezde nije potrebna.“, rekao je Lukić za "Sportski žurnal".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve