Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.05.2009.

23:51

Moreira o LŠ, Dijara ostaje

Fudbaleri Partizana pobedom nad Sevojnom u Kupu (3:0) prvi put u istoriji kluba odbranili su duplu krunu. Sledeći cilj 'crno-belih' je plasman u Ligu šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Ovo je bila neverovatna sezona, ne znam ni sam kako da je opišem. Uzeli smo sve trofeje koje smo mogli. Sledeći nivo je plasman u Ligu šampiona, ali svesni smo da za to moramo da igramo veoma ozbiljno", rekao je Moreira, posle pobede nad Sevojnom u finalu Lav Kupa Srbije.

Najbolji strelac ekipe ove sezone Lamin Dijara doživeo je da ga navijača na rukama odnesu na tribinu posle utakmice, nakon čega je rekao da ne želi, kako je ranije najavio, da napusti klub na leto.

"Mnogo sam srećan, ovo je neverovatno. Svaka čast navijačima. Mislim da su me 'kupili' da ostanem u klubu. Nisam igrao na poslednje tri utakmice, a opet su mi priredili ovako nešto. To je velika čast", istakao je Dijara.

Igrač sredine terena "crno-belih" Nemanja Tomić rekao je da se oseća odlično zbog činjenice da je član prve generacije Partizana koja je dve sezone zaredom osvojila titulu prvaka države i nacionalni kup.

Jokanović: "U subotu svi u Pionir!"

"Sevojno je večeras došlo da se brani, a njihov otpor slomili smo u drugom poluvremenu. Slavimo večeras odbranjenu 'duplu krunu', prva smo generacija kojoj je to pošlo za rukom. Drago mi je i što sam ove sezone izborio mesto u prvom timu", kazao je Tomić.

Trener Sevojna Ljubiša Stamenković, uprkos porazu, nije bio nezadovoljan, pošto je njegova ekipa ostvarila najveći uspeh u istoriji i kao finalista kupa sledeće sezone igraće u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Odigrali smo pravu utakmicu, nismo došli da se branimo i publika je nakon svega otišla kući zadovoljna. Prvi gol Đorđevića odlučio je dalji tok meča. Partizan ima mnogo više ovakvih utakmica u nogama, što se videlo i večeras. Za nas je velika pobeda što ćemo igrati u Evropi, a Partizanu želim da se na leto kvalifikuje za Ligu šampiona", rekao je Stamenković.

Trener Partizana Slaviša Jokanović ocenio je da je konačan rezultat bio previsok, ali da je Partizan zasluženo osvojio trofej.

"Zasluženo smo pobedili, ali rezultat od 3:0 je verovatno previsoka kazna za Sevojno. Zadovoljan sam što smo ispunili ispunili obećanje od prošlog leta i odbranili 'duplu krunu' prvi put u istoriji", izjavio je trener "crno-belih".

Partizanu će u subotu pre prvenstvenog meča sa Napretkom biti uručen pehar namenjen šampionu države, ali je Jokanović pozvao navijače da dođu u što većem broju u halu Pionir, gde će košarkaši "crno-belih" igrati protiv Crvene zvezde odlučujuću
utakmicu finala plej-ofa Super lige.

"Pozvao bih navijače da u subotu ipak odu u Pionir. Nama su već mnogo pomogli, a voleo bih da sada pomognu i našem košarkaškom klubu budu podrška za osvajanje osme uzastopne titulu u sportu u kojem smo toliko dominantni", zaključio je Jokanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve