Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.05.2009.

14:54

Peres dobio protivkandidata

Bivši potpredsednik fudbalskog kluba Reala iz Madrida Huan Onijeva saopštio je da će se kandidovati za funkciju predsednika tog kluba.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Onijeva je svojom kandidaturom sprečio bivšeg predsednika Reala Florentina Peresa da automatski preuzme klub 1. juna, što je nateralo čelnike višestrukog prvaka Evrope da izbore zakažu za jun. Peres, koji je već bio predsednik Reala između 2000. i 2006. godine, bio je do sada jedini kandidat za predsednika i veliki je favorit za tu funkciju. Izbori će se održati 14. juna.

Novog predsednika će izabrati 65.000 članova kluba, a potencijalni kandidati imaju još 10 dana da objave svoje kandidature.

"Veoma je važno da vratimo vrednosti koje su ovaj klub učinile velikim. Real Madrid je najveći klub na svetu zbog čega svi moraju da učestvuju u njegovom radu", rekao je Onijeva.

Onijeva koji se bavi konsultantskim poslom u sportu, bio je potpredsednik Reala između 1995. i 2000. godine, kada je klub dva puta osvojio Ligu šampiona i jednu titulu u Primeri.

Španski list Marka naveo je da će Onijeva, ukoliko bude izabran za predsednika, pokušati da u klub dovede meksičkog trenera Uga Sančesa. Sančes je jedan od najboljih strelaca u istoriji Reala, a trenutno vodi Almeriju.

Mediji u Španiji naveli su da se Peres već dogovorio sa Milanom oko transfera Brazilca Kake, ali je otac igrača "rosonera" to negirao.

Peres planira da dovede i Franka Riberija iz Bajerna, igrača Valensije Davida Vilju i Ćabija Alonsa iz Liverpula. On je za vreme svog prethodnog predsedničkog mandata stvorio ’galaktički’ tim Reala, potpisavši ugovore sa Dejvidom Bekamom, Zinedinom Zidanom i Ronaldom.

Peres je istakao i da će zameniti trenera Huande Ramosa, umesto kojeg će na Santjago Bernabe doći Arsen Venger iz Arsenala, kao i da će bivši trener Horhe Valdano dobiti posao sportskog direktora, a funkciju u klubu dobiće i Zidan.

Predsednički izbori se u Realu održavaju na četiri godine, ali ovaj put predsednik se bira godinu dana ranije, pošto je Ramon Kalderon u januaru podneo ostvaku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve