Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.05.2009.

10:53

Lučesku oduševljen, Šaf razočaran

Mirčea Lučesku, trener Šahtjora, osvajača Kupa UEFA, bio je oduševljen trijumfom svoje ekipe, dok je njegov kolega iz Verdera Tomas Šaf bio razočaran.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Lučesku je rekao da je osvajanje trofeja u Kupu UEFA samo početak, pošto želi da svojom ekipom postigne dobre rezultate i u Ligi Šampiona. Rumunski stručnjak je rekao da će nastaviti sa stvaranjem ekipe i promovisanjem mladih igrača. Sa druge strane, Tomas Šaf je bio razočaran porazom Verdera i izjavio je kako njegova ekipa nije igrala na uobičajenom nivou.

Ovaj prvi trofej je fantastičan. Imam divan osećaj zadovoljstva i veoma sam srećan. Ali mi želimo i druge stvari, želimo da uradimo nešto u Ligi Šampiona. Ovo će nam doneti samopouzdanje potrebno da bi stigli do četvrtfinala ili polufinala Lige Šampiona“, rekao je Lučesku.

Lučesku je najavio da od njegove ekipe tek treba da se očekuju dobri rezultati u Evropi.

Moj cilj je da nastavim sa stvaranjem ovog tima, da ga učinim boljim nego što je danas. Imam potrebnu strast i želim to da prenesem na igrače. Liga Šampiona će biti cilj za države iz Istočne Evrope. Igrali smo na visokom nivou. Do sada smo imali problem sa nivoom igre u domaćem šampionatu, ali mislim da sada države iz Istočne Evrope imaju priliku da osvoje Ligu Šampiona i mi ćemo pokušati da to uradimo“.

Lučesku je bio oduševljen petoricom Brazilaca u svojoj ekipi, izjavivši kako Vilijana, Fernandinja, Ilsinja, kao i strelce Adrijana i Žadsona očekuje svetla budućnost.

Veoma sam srećan zbog mojih Brazilaca. Sada će ljudi znati za njih, a možda će među tim ljudima takođe biti i Dunga (selektor Brazila). Moja filozofija je da stvaram ekipe, da edukujem igrače, da pokušam da stvaram igrače od mladih talenata. To je moja velika strast i baviću se time koliko god budem mogao“.

Lučeskuov kolega iz Verdera Tomas Šaf bio je razočaran, ali je rekao da njegova ekipa do kraja sezone ima još posla.

Kada izgubite, svi su veoma razočarani, ali sezona još uvek nije završena. Još uvek nas čekaju važne utakmice, kao što je gostovanje lideru Volfsburgu u subotu, kao finale Kupa Nemačke u Berlinu (sa Leverkuzenom). Moraćemo da izvučemo pouke iz ove utakmice i da to iskustvo iskoristimo da bi nastavili dalje. Berlin će biti veliki događaj i moraćemo da se iskupimo. Razočarani smo i besni, ali već od sutradan situacija će biti drugačija. Moraćemo ovo da stavimo iza sebe“, rekao je Šaf.

Iako je Lučesku izjavio da je pobeda Šahtjora bila „realan odraz situacije na terenu“, Šaf veruje da Verder nije igrao na svom nivou.

Nismo uspeli da napadamo koliko to obično radimo. Znamo da nismo smeli da im damo prostora pošto su veoma brzi, tako da smo probali da igramo čvrsto i da ih slomimo, ali nam to nije pošlo za rukom. Nismo uspevali da napadamo i da koristimo prostor. Naša kontrola lopte nije bila na očekivanom nivou, pogotovo na sredini terena, a nismo uspevali ni da ugrozimo protivnički gol. Imali smo neke šanse, ali ih nismo iskoristili. Iz svega ovoga moraćemo nešto da naučimo, za ubuduće“, završio je Šaf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve