Nova vest
Fudbal

Petak, 15.05.2009.

21:27

Hidink: "Svaka čast Junajtedu"

Menadžer Čelsija Gus Hidink pohvalio je Mančeter Junajted zato što su izdržali veliki pritisak i praktično uspeli da odbrane titulu prvaka Engleske.

Izvor: B92, tribalfootball, BBC

Autor:B92, tribalfootball, BBC

Default images

"Premijer liga je veoma teška i normalno je da će u određenom periodu doći do pada u igri. Kada se to dogodilo Junajtedu, oni nisu paničili, već su nastavili da obavljaju posao. Uspeli su da se nose sa pritiskom, mi nismo i jednim porazom i remijem isplai smo iz trke", izjavio je holandski stručnjak.

"Imaju mnogo iskusnih fudbalera, a i mendžera. Nisu paničili i zato im treba odati priznanje, oni znaju kako se igra porvenstvo. Mnogi timovi bi postali nervozni kada bi došli u situaciju da postanu šampioni, ali oni nisu", dodao je Hidink.

Holanđanin je u februaru na klupi Čelsija zamenio Luiša Skolarija, ali na kraju sezone, kako je i planirano, napušta 'Plavce' i posvećuje se poslu selektora Rusije.

"Nije lako reći 'zbogom', ali nećemo ni unositi previše drame. Tuga nije prava reč, neću plakati, još ne znam svoje emocije. Ali, veoma sam uživao radeći sa ovim igračima. Iskreno, kada sam dolazio, mislio sam da će biti problema sa fudbalerima i njihovim statusom, ali doprli smo jedni do drugih, sve je bilo u redu i na to sam ponosan. Sada se razilazimo, nema kajanja, ali ima poštovanja", rezimirao je Hidink boravak na Stamford Bridžu.

U nedelju protiv Blekburna Hidink će poslednji put voditi Čelsi na domaćem igralištu, a kaže da još ne zna ko će biti njegov naslednik.

"Spekuliše se imenima, ali to je do uprave, ja ne bi trebalo da se mešam. Apsolutno nemaju odgovornost da me obaveštavaju o razvoju događaja. Oni to čine, ali nema potrebe da sam svakodnevno u toku".

Čelsi sa Evertonom igra finale FA kupa 30. maja na Vembliju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve