Nova vest
Fudbal

Petak, 15.05.2009.

17:40

Žuninjo: "Može Lion i bez mene"

Fudbaler Liona Žuninjo Pernambukano smatra da će tim nastaviti da igra dobro, čak iako on u letnjem prelaznom roku ode iz kluba.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"To je deo života. I drugi su odlazili pre mene. Setite se Sonija Andersona, koji je promenio klub nakon što je Lion osvojio drugu titulu. Tada su svi čupali kosu sa glave, plašeći se sledeće sezone. Kasnije je slično bilo sa Mikaelom Esjenom i Mamaduom Dijarom. Siguran sam da će Lion biti odličan i bez mene“.

Žuninjo sa Lionom ima ugovor do leta 2010. godine, ali je nekoliko puta u poslednjih mesec dana nagovestio mogućost ranijeg odlaska u neki od klubova sa Bliskog istoka.

"Uskoro ću ponovo da razgovaram sa trenerom i predsednikom. Već smo se dogovorili da će poštovati svaku moju odluku", izjavio je 34-godišnjak za "L'Ekip".

Brazilac je naveo da ishod trke za titulu prvaka Francuske ove sezone neće uticati na njegovu odluku. Lion je daleko od titule, pošto posle 35 kola zaostaje sedam bodova za vodećim dvojcem Bordo-Marsej.

"To ne može ništa da promeni. Mogao bih da ostanem u klubu čak i da Lion igra u drugoj francuskoj ligi"

Žuninjo je rekao i da još uvek nije dobio konkretnu ponudu klubova iz Katara, koji su prema pisanju francuskih medija, zainteresovani za njega.

"Nisam se sreo ni sa kim. Imam menadžera koji se bavi tim stvarima i on može da odgovori na to pitanje".

Žuninjo je u Lion došao 2001. godine iz brazilske Vasko da Game. On je za francusku ekipu odigrao 330 utakmica i postigao 86 golova, a osvojio je sedam uzastopnih titula nacionalnog prvaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve