Nova vest
Fudbal

Petak, 15.05.2009.

16:51

Kopa: Brazilci 4 od 8

U četvrtfinalu Kopa Libertadores igraće četiri ekipe iz Brazila, po jedna iz Argentine, Venecuele i Urugvaja kao i bolji iz duela Boka - Defensor.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Odustajanjem dva kluba iz Meksika u osam najboljih ušli su bez borbe Nasional i Sao Paulo, Gremio je bio ubedljiv u dvomeču sa Univerzitetom San Martin, a pobedama je Kruzeiro eliminisao još jedan Univerzitet, čileanski.

Brazilski duel Sport Resife - Palemiras odlučen je posle jedanaesteraca, a čast studentskog sveta u prvoj rundi odbranio je argentinski Estudijantes. U poslednjoj utakmici osmine finala na 'Sentenariju' u Montevideu Defenesor i Boka igrali su nerešeno, 2.2.

Martin Palermo rano je doneo prednost Boki, usledio je period znatno bolje igre domaćeg tima da bi Galjanone izjednačio u finišu prvog dela meča.

I u nastavku je Boka počela bolje i Rodrigo Palasio je u 57. minutu pogodio za vođstvo gostiju. Konačan rezultat postavio je Rodrigo Mora.

Revanš se igra 21. maja na 'Bombonjeri'.

Kopa Libertadores, osmina finala
Gremio (Brazil) - Universidad San Martin 3:1, 2:0
Nasional (Urugvaj) - San Luis (Meksiko) nije igrano
Sao Paulo (Brazil) - Gvadalahara (Meksiko) nije igrano
Kruzeiro (Brazil) - Universidad de Čile (Čile) 2:1, 1:0
Sport Resife (Brazil) - Palmeiras (Brazil) 0:1, 1:3p (1:0)
Libertad (Paragvaj) - Estudijantes La Plata (Argentina) 0:3, 0:0
Karakas (Venecuela) - Deportivo Kuenka (Ekvador) 1:2, 4:0
Boka Juniors (Argentina) - Defensor Sporting (Urugvaj) 2:2

U četvrtfinalu se sastaju Gremio - Karakas, Boka Juniors/Defensor - Estudijantes, Nasional - Palmeiras i Sao Paulo - Kruzeiro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve