Nova vest
Fudbal

Petak, 15.05.2009.

15:12

Crvena zvezda formirala radno telo

Fudbalski klub Crvena zvezda formirao je radno telo čiji će zadatak biti organizacija vanredne izborne skupštine kluba, koja će se održati 26. maja.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kako je objavljeno na sajtu kluba, na sastanku u petak odlučeno je da radno telo ima sedam članova: predstavnici saveta kluba, veterana, radne zajednice, navijača i svi članovi trojne komisije. Nova sednica radnog tela održaće se sledećeg utorka.

Dosadašnje rukovodstvo Crvene zvezde, na čelu sa predsednikom Den Tanom, prošlog meseca podnelo je kolektivnu ostavku zbog loših rezultata kluba i velikih dugova.

Kako B92 saznaje sednica je počela burnom raspravom između Lekića, Kozića i Đorđevića sa jedne i Vladana Lukića s druge strane. Lekić je zamerao bivšim igračima zato što nastupaju u javnosti sa kritikama na rad sadašnje uprave.

Kako saznajemo, jedan od članova tročlane komisije Branimir Babarogić je preneo poruku jednog od bivših finansijera Crvene zvezde Marka Miškovića "da neće oprostiti Zvezdi svoja potraživanja", što bi dodatno otežalo finansijsku poziciju FK Crvena zvezda.

Lekić je u dugom obraćanju na sastanku optužio Dobrivoja Tanasijevića da je odgovoran za brojne promašaje u klubu, kako stručne, tako i finansijske. On je ocenio da su treneri i igrači preplaćeni i dodao da je njihova realna vrednost 30 odsto trenutne vrednosti.

Kao primer lošeg poslovanja naveo je primer da je Crvena zvezda uradila glavni teren i pomoćni sa veštačkom travom za 1,3 miliona evra, iako je imala ponudu od 300 hiljada evra.

Lekić je takođe izjavio da su sve revizije finansijskog stanja lažirane i da upravni odbor nije imao uvid u anekse ugovora koje je potpisivao generalni sekretar Goran Kozić.

Grupa za promene koju predvodi Vladan Lukic najavila je da će početkom nedelje izaći sa Programom oporavka iz krize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve