Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.05.2009.

13:41

Petrovac osvojio Kup Crne Gore

Fudbaleri Petrovca osvojili su Kup Crne Gore, pošto su u finalu pobedili ekipu Lovćena sa 1:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na Gradskom stadionu pod Goricom Petrovac je slavio nakon produžetaka, zahvaljujući golu mladog Luke Rotkovića u 118. minutu utakmice.

„Srce mi je puno. Nisam u stanju da govorim o utakmici, da je objektivno sagledam. Ovo je izuzetan uspeh za naš klub koji nije mogao na lepši način proslaviti 40 godina postojanja. Niko od nas, ni u snu, na početku sezone nije mogao da pomisli da godinu možemo završiti pobedom u Kupu Crne Gore. Ponosan sam na svoje igrače“, nije krio zadovoljstvo trener Petrovca Aleksandar Miljenović.

Utakmica je počela inicijativom Lovćena, ali se Petrovac vrlo brzo oslobodio pritiska zvaničnog domaćina i zagospodario terenom. "Neboplavi" su u prvom poluvremenu bili mnogo bolji tim od Cetinjana, pa su čak dva puta su uspeli da zatresu mrežu protivnika - u 27. je pogodio Dragićević, a u 41. Kopunović - ali oba puta iz ofsajd pozicije.

U drugom poluvremenu do izražaja je došlo iskustvo Lovćena koji je uspešno kontrolisao situaciju na terenu, ali i umor oba tima koji je na kraju bio presudan što je ovaj period igre završen bez pravih prilika za postizanje gola.

Kada se, u finišu drugog produžetka, činilo da će pobednika odlučivati penal-lutrija, mladi rezervista Rotković je krenuo u prodor ka golu Cetinjana, "raspalio" sa 25 metara i savladao do tad odličnog golmana Draškovića kojem je lopta "kliznula" kroz prste. Radost gostiju bila je neopisiva, dok su igrači Lovćena pali na kolena.

„Za razliku od mog kolege, ja mogu dati objektivan komentar na utakmicu - Petrovac je večeras bio bolji tim. Nadigrali su nas i zasluženo osvojili ovaj trofej. Na kraju je presudila jedna individualna akcija, jedan potez sjajnog pojedinca, ali to ne menja činjenicu da je pobeda protivnika potpuno zaslužena. Čestitam protivniku na velikom uspehu“, pohvalio je protivnika trener Lovćena Milorad Malovrazić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve