Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 07.05.2009.

22:48

Zeti oduzeto devet bodova

Kako je i najavljeno Disicplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore kaznila je Zetu oduzimanjem devet bodova.

Izvor: B92, Vijesti, fscg.co.me

Autor:B92, Vijesti, fscg.co.me

Default images

Razlog za kaznu leži u činjenici što je tim iz Golubovaca meč sa Mogrenom odigrao sa rezervnom postavom, a protiv Budućnosti je igrao u najjačem sastavu. Trener Dejan Roganović kažnjen je sa godinu dana zabrane vršenja dužnosti.Novi skandal potresa Zetu, pošto je sudija Jovan Kaluđerović odbio da sudi meč Zeta – Sutjeska zbog pretnji Radojice Božovića, predsednika Golubovčana. Božović je demantovao optužbe.

U obrazloženju kazne Disciplinska komisija navodi da nisu postojali opravdani razlozi da FK Zeta i njen trener Dejan Roganović, na utakmici 27. kola T-Com prve crnogorske fudbalske lige protiv FK Mogren iz Budve, izvedu sastav bez većeg broja standardnih igrača koji nisu povređeni, bolesni ili kažnjeni. Komisija smatra da su FK Zeta i njen trener ovakvim postupkom izvršili nedozvoljenu radnju iz člana 80 Disciplinskog pravilnika FSCG.

Kao otežavajuću okolnost u odnosu prema FK Zeta, Komisija je uzela u obzir da je ovaj postupak suprotan principima sportskog duha i fer-pleja, čime je naneta šteta fudbalu u Crnoj Gori. Kao olakšavajuću okolnost prema Dejanu Roganoviću, uzeta je u obzir činjenica da ovaj trener do sada nije bio kažnjavan.

Na odluke Disciplinske komisije FK Zeta i Dejan Roganović imaju pravo da ulože žalbu Komisiji za žalbe FSCG u roku od osam dana od dana prijema odluke.

Skandal Božović-Kaluđerović

Utakmica između Zete i Sutjeske nije ni odigrana. Sudija Kaluđerović odbio je to da učini jer mu je, prema njegovim rečima, Božović poručio da Zeta mora da dobije utakmicu i da će mu "otkinuti glavu i odseći uši". Ta izjava nalazi se u zapisniku delegata Hazba Mustajbašića.

U pisanoj izjavi delegata Mustajbašića, koju je uprava domaćeg kluba dostavila medijima, navodi se da je u službene prostorije ušao Kaluđerović i u prisustvu predstavnika klubova Milojice Srdanovića (Sutjeska) i Miodraga Raičkovića (Zeta) kazao: “Neću da sudim utakmicu”. Na pitanje delegata zbog čega, sudija Kaluđerović je odgovorio: “U sudijsku prostoriju je ušao gospodin Radojica Božović i kazao mi: 'Moramo da dobijemo utakmicu', a potom dodao “da će mi otkinuti glavu i odseći uši”. Navodi se i da je Kaluđerović kazao: “Neću da sudim utakmicu, ne zavisi mi život od 160 evra”.

Radojica Božović je negirao Kaluđerovićeve tvrdnje i rekao da planira kontratužbu zbog klevete u slučaju da sudija podnese prijavu protiv njega.

"Podneću i ja tužbu protiv njega zbog izgovorenih neistina. Svoje tvrdnje će morati da dokaže na sudu. Voleo bih da neki sudija javno saopšti da sam mu pretio. Zeta se nikada nije žalila na sudije, iako smo mnogo puta bili oštećeni. Svakog sudiju smo dočekali kao profesionalca. Zašto bih ja nekome kidao uši i vrat?! I zašto bi se neko nekog uopšte plašio pred ovako jakim obezbeđenjem", rekao je Božović i dodao:

"Ne vidim razlog zašto se meč nije odigrao. Zanimljivo da Kaluđerović nije htio ni da potpiše zapisnik. U prisustvu delegata više puta sam ga molio da sudi utakmicu. Rekao sam mu: 'Ukoliko je problem do mene, ne moram ni da budem na stadionu. Mogu da odem kući, može i policija da me privede'. Ne znam kako može normalan čovjek da izjavi tako nešto? Ali, on nije hteo da sudi i gotovo".

Četiri pre kraja šampionata, Budućnost i Mogren su izjednačeni na čelu tabele sa po 62 boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve