Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.05.2009.

13:45

Ferguson: Ronaldo napravio razliku

Menadžer Mančester junajteda Ser Aleks Ferguson izdvojio je Kristijana Ronalda kao ključnog igrača u novoj pobedi nad Arsenalom.

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

Junajted je u revanš utakmici polufinala Lige šampiona savladao "tobdžije" u Londonu sa 3:1, uz dva gola sjajnog Portugalca, za ukupnu pobedu od 4:1 i ulaznicu za finale u Rimu.

"Arsenal nije imao rešenje za Ronalda i on je taj koji je napravio razliku između dva tima. Dobro smo igrali, ali nam je trebao neko ko će im stvarati velike probleme, a to je bio Ronaldo", izjavio je Ferguson posle pobede na "Emiratima".

Arsenal je ušao u revanš meč sa golom zaostatka iz prve utakmice na "Old Trafordu". Ipak, sjajan početak Junajteda, koji je posle samo 11 minuta vodio sa 2:0, preko Parka i Ronalda, ostavio je domaći tim u nemogućoj poziciji. U 61. minutu, Ronaldo je povisio na 3:1 drugim golom na meču, a konačan rezultat postavio je Van Persi iz penala u 76. minutu.

"Gde god da igrate, timovi ne mogu da se vrate iz takvih situacija. Krenuli su u potpunu ofanzivu i uhvatili smo ih preko kontranapada", kaže Ferguson.

27. maja u Rimu Mančester će imati priliku da osvoji četvrtu titulu prvaka Evrope u klupskoj istoriji i postane prvi tim koji je odbranio titulu.

"Trebalo je da osvojimo ovaj put više puta nego što smo ga osvojili. Ovo će nam biti još jedna prilika za to. Mislim da imamo kvalitet, energiju i ambiciju za tako nešto. Ovo je tim gladan trofeja i kada dođe trenutak odluke nikada me nisu razočarali", rekao je 67-godišnji Škot i odao priznanje kolegi Arsenu Vengeru, koji je ponovo ostao bez prilike da se bori za pehar Lige šampiona.

"Kada radite naporno kao što on to čini, onda zaslužujete uspeh. Problem sa Arsenom Vengerom, pa i sa mnom je da što ste duže u ovom poslu više etiketa lepe na vas. Uspeh ili neuspeh. Ako ne pobeđujete onda ste beskorisni, a ako pobeđujete onda ste sjajni."

Drugi finalista Lige šampiona biće poznat posle revanša između Čelsija i Barselone. Prvi meč završen je nerešeno, 0:0. Direktan prenos iz Londona je na TV B92, od 20,45h.

Flečer ne igra u Rimu

Vezni fudbaler Junajteda Daren Flečer neće igrati u finalu u Rimu.

Flečer je dobio direktan crveni karton u revanšu sa Arsenalom zbog prekršaja nad Seskom Fabregasom, a Uefa je saopštila da prvak Evrope neće imati pravo žalbe.

Aleks Ferguson je ocenio da je izostanak Flečera sa finala u Rimu tragedija za škotskog fudbalera, iako nije želeo da kritikuje sudiju Roberta Rosetija.

Flečer je isključen posle starta na Fabregasu u šesnaestercu Mančestera, koji je po oceni mnogih bio ispravan, s obzirom da je zakačio loptu, a čak je i menadžer Arsenala Arsen Venger ocenio da je isključenje bilo prestrogo. Flečer je poslat u svlačionicu, da bi Robin van Persi sa bele tačke postigao jedini gol za Arsenal u polufinalnom dvomeču sa Junajtedom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve