Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.05.2009.

12:55

Magat preuzima Šalke

Trener trenutno vodeće ekipe Bundeslige Volfsubga Feliks Magat će na kraju sezone preuzeti kormilo Šalkea.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Volfsburg je potvrdio da će Magat napustiti klub, posle sastanka sa Upravnim odborom, a prema izvorima nemačkih medija Magat je u sredu ujutru obavestio svoje igrače o odlusku.

„Već sada, četiri kola pre kraja sezone, dugujemo veliku zahvalnost Magatu, za razvoj tima u poslednje dve sezone“, rekao je predsednik Upravnog odbora Volfsburga Hans Diter Petš, „Za vrlo kratko vreme postigao je veliki uspeh. Želimo mu sve najbolje u nastavku trenerske karijere“.

Magat je rekao da napušta tim koji je mlad, spreman za razvoj i ima veliki potencijal za budućnost.

„Ispunili smo naše ciljeve brže nego što smo planirali kada sam preuzeo ekipu u leto 2007. godine“, rekao je Magat.

Bivša zvezda Hamburgera, koji je postigao jedini gol kada je Hamburg pobedio Juventus 1983. godine i došao do trijumfa u Kupu evropskih šampiona, mogao bi da donese prvu titulu Volfsburgu pre odlaska iz kluba.

55-godišnji Magat je takođe trenirao Bajern, dok je Volfsburg bio sedmi klub iz Bundeslige za čijim kormilom se našao.

Predstojeći prelazak Magata u Šalke izazvao je veliku pažnju nemačkih medija tokom protekle nedelje. Šalke je otpustio trenera Freda Rutena i menadžera Andreasa Milera u martu i još uvek nije pronađena trajna zamena, dok je bivši asistent Mihael Buskens preuzeo tim za sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve