Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.05.2009.

21:59

Arsenal - Junajted (20.30h)

Fudbaleri Arsenala dočekuju u utorak Mančester junajted (TVB92, 20.30), u revanš utakmici polufinala Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Ser Aleks Fergusona slavila je u prvom meču na Old Trafordu 1:0 golom Džona O’Šeja, pa će na ’Emirejtsu’ imati imati malu prednost. Menadžer Arsenala Arsen Venger rekao je da njegov tim mora da pruži fantastičnu partiju kako bi uspeo da se plasira u finale.

Francuski stručnjak dodao je da serija od 24 meča i pet godina nepobedivosti na svom terenu u Ligi šampiona daje njegovom timu nadu da mogu da eliminišu branioca trofeja i rezervišu kartu za Rim. Venger je rekao da njegov tim samo ofanziva vodi u finale.

„Ubeđen sam da će moj tim pružiti fantastičnu partiju i da će proći u finale. Igramo na svom terenu gde imamo veoma dobar skor u poslednjih nekoliko godina u Ligi šampiona. Za mnoge smo autsajderi, ali ja verujem da možemo da prođemo“, rekao je Venger.

Arsenal je pobedio Junajted 2:1 u novembru prošle godine, a Venger je dodao: „Ne postoji nemoguća misija za nas. Svoje uverenje ne bih promenio čak i kada bi primili gol.“

I dok Venger svoje uverenje u prolaz izvlači iz činjenice da Arsenal nije primio gol na svom terenu ove sezone u Ligi šampiona (samo dva u poslednjih 13 mečeva u svim takmičenjima), Junajted u prestonicu dolazi sa svojom statistikom. Ekipa Aleksa Fergusona je u poslednja tri gostovanja na Emirejtsu svaki put postigla gol.

Menadžer Junajteda Ser Aleks Ferguson rekao je da će ključ upravo biti postignut gol u gostima.

„Moramo tamo da idemo sa namerom da postignemo gol. Mislim da moramo da postignemo gol. Ukoliko u tome uspemo, imaćemo veliku prednost jer bi Arsenal u tom slučaju morao da postigne tri pogotka. Imamo prednost iz prve utakmice, i samo smo jedan udarac daleko od Rima“, rekao je Ferguson.

Menadžer Junajteda je dodao da predviđa veoma, veoma neizvesnu utakmicu koja bi veoma lako mogla da ode u produžetke. Ferguson se nada da će Rio Ferdinand i Patris Evra biti potpuno spremni.

Odbrana Junajteda nije primila gol na šest od poslednjih sedam gostovanja u Ligi šampiona. Ferdinand je propustio meč sa Midlzbrom tokom vikenda zbog povrede rebra, dok je Evra šepajući napustio Riversajd.

Sa druge strane neizvestan je Mikael Silvestre koji ima problema sa povredom butnog mišića. Prvi strelac ekipe Robin van Persi se vratio u ekipu nakon što je prvi meč na Old Trafordu propustio.

Venger je u duelu sa Portsmutom tokom vikenda (pobeda 3:0) napravio čak osam izmena u sastavu u odnostu na prvi meč polufinala Lige šampiona.

„Sutra ćemo se postarati da oštrina i odlučnost u duelima budu na našoj strani za razliku od prve utakmice“, dodao je Francuz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve