Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.05.2009.

12:56

Arsenal samo ofanziva vodi u finale

Fudbaleri Arsenala moraće da igraju ofanzivnije u revanš meču polufinala Lige šampiona protiv Mančestera, ako žele da nadoknade zaostatak iz prve utakmice.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Mančester junajted, koji brani titulu šampiona Evrope, prošle srede pobedio je na svom stadionu Arsenal sa 1:0 i tako ostao neporažen na prethodnih 25 mečeva Lige šampiona.

U timu Arsenala nadaju se da će se Robin van Persi vratiti na teren posle pauze od četiri utakmice zbog povrede prepona, dok će meč sa Junajtedom propustiti Eduardo i Andrej Aršavin.

"Mislim da možemo da pobedimo Junajted sa 2:0. Od finala nas deli samo 90 minuta. Ukoliko povedemo oni će biti pod pritiskom, jer znaju da će ispasti ako prime još jedan gol. Polufinalni mečevi su najteži u Ligi šampiona i pokušaćemo da im dodatno otežamo posao", rekao je trener Arsenala Arsen Venger.

Arsenal već četiri godine nije osvojio trofej. Londonski tim ove sezone nije primio gol na pet mečeva u Ligi šampiona na svom terenu, ali nikada nije izbacio neku englesku ekipu u evropskim takmičenjima.

Takodje, Arsenal nije poražen na svom terenu u Ligi šampiona od 2004. godine, kada je Čelsi pobedio na Hajberiju sa 2:1.

Venger je odmorio osam prvotimaca na meču protiv Portsmuta u Premijer ligi za vikend. Arsenal je pobedio Portsmut sa 3:0 i tako se učvrstio na četvrtom mestu na tabeli, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona sledeće sezone.

Mančester junajted je postigao barem jedan pogodak na tri utakmice koliko je igrao protiv Arsenala na stadionu Emirati.

Trener Junajteda Aleks Ferguson takodje je u meču domaćeg šampionata igrao bez osam igrača iz prve postave, ali Mančester je uspeo da pobedi Midlsbro sa 2:0 i tako zadrži prvo mesto na tabeli Premijer lige.

Ferguson, koji je za 23 godine na klupi ekipe sa Old Traforda osvojio 24 titule, rekao je da je standardnim prvotimcima bio potreban odmor, kako bi spremno dočekali revanš utakmicu protiv Arsenala.

"Igrači sredine terena su odlično igrali protiv Arsenala u prvom meču i želeo sam da ih odmorim. Dobro su se odmorili i biće spremni za utorak, ukoliko odlučim da ih sve uvrstim u tim", rekao je Ferguson.

Sigurno je da će se u tim vratiti najbolji strelac "crvenih djavola" Kristijano Ronaldo, a Ferguson mora da odluči kojeg će od tri napadača, Dimitra Berbatova, Vejna Runija ili Karlosa Teveza ostaviti na klupi.

Mančester junajted će ove sezone pokušati da postane prvi tim koji je u ovakvom formatu Lige šampiona odbranio titulu prvaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve