Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.05.2009.

10:11

Korintijans šampion Pauliste

Korintijans je odigrao 1:1 sa Santosom na Pakaembu stadionu i postao je prvi šampion Pauliste u poslednjih 40 godina bez poraza.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Timao je dobio prvi duel prošlog vikenda sa 3:1, kada je Ronaldo postigao dva spektakularna gola i za titulu mu je trebao samo remi.

Korintijans je bio u minusu sa 1:0 golom iz jedanaesterca koji je postigao Kleber Pereira u 28. minutu. Upravo je Kleber bio oboren u kaznenom prostoru Korintijansa od strane golmana Felipea. Andre Santos je izjednačio pet minuta kasnije pošto se najbolje snašao u neposrednoj blizini.

Ronaldo možda nije odigrao na nivou prve utakmice, ali je trostruki najbolji igrač sveta bio veoma aktivan. Korintijans, koji se prošle godine takmičio u drugoj brazilskoj diviziji, ove godine je jedan od glavnih kandidata za osvajanje titule prvaka u Seriji A.

Ovim remijem Korintijans je produžio seriju nepobedivosti na Pakaembu stadionu na 25 mečeva.

Za to vreme na Marakani u Riju, Flamengo je osvojio titulu prvaka Karioke 31. put, pošto je pobedio velikog rivala Botafogo sa 4:2 posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. U regularnog toku bilo je 2:2.

Kruzeiro je osvojio titulu u prvenstvu Minas Gerais, dok je Atletiko Paranaense bio najbolji u Parana državi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve