Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.04.2009.

20:44

LŠ: Bez golova na "Nou Kampu"

Prvi polufinalni susret Lige Šampiona između Barselone i Čelsija završen je bez golova.

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Barselona je tokom prvog poluvremena imala inicijativu, ali fudbaleri katalonske ekipe nisu stvarali ozbiljnije šanse i uglavnom su napadali Čelsijev gol udarcima sa distance. Najbolju šansu u prvih 45 minuta igre imao je Drogba, ali je iz blizine dva puta šutirao u Valdesa. U drugom poluvremenu Barselona je i dalje imala inicijativu i dve sjajne šanse propustili su Eto i Krkić. Revanš meč na programu je šestog maja.

Treneri su izveli uobičajene sastave, a jedino iznenađenje bilo je to što je kapiten Barselone Karles Pujol meč počeo na klupi za rezerve.

Prvu priliku na utakmici imala je Barselona već u drugom minutu igre. Ivanović je na levoj strani faulirao Anrija, a posle izvedenog slobodnog udarca, Eto se našao sam na drugoj stativi, ali je lopta izašla iz igre pre nego što je Kamerunac uspeo da je uputi ka golu Petera Čeha.

Posle pokušaja Lamparda sa 19 metara, koji je prošao pored gola, usledilo je nekoliko poluprilika za Barselonu. Čeh je nesigurno reagovao na centaršut Abidala sa leve strane, ali je Aleks na vreme poslao loptu daleko od kaznenog prostora Čelsija. U narednih nekoliko minuta, Eto, Mesi, Inijesta i Ćavi su pokušavali udarcima sa distance, ali nisu bili dovoljno precizni.

Takođe, Aleks je zaradio žuti karton zbog faula nad Mesijem, a Ćavi iz slobodnog udarca pogađa živi zid. Inicijativa Barselone se nastavila, ali je Čelsi bio taj koji je imao najbolju priliku u prvom poluvremenu. Defanzivac Barselone Markez je loše reagovao na loptu koja je išla ka kaznenom prostoru, što je Drogba iskoristio, pretrčao ga i našao se oči u oči sa Valdesom. Centarfor Čelsija je šutirao direktno u Valdesa koji se dobro postavio, a njegov drugi pokušaj, posle odbijene lopte, takođe je išao u golmana Barselone koji je tako uspeo da sačuva mrežu svog gola.

Par minuta kasnije, Pike greši i poklanja loptu Drogbi koji utrčava u kazneni i pada, ali Štark nije želeo da dosudi jedanaesterac. U nastavku iste akcije, Markez je startovao na Maludi, ali Nemac ni tada nije pokazao na belu tačku, uprkos protestima francuskog reprezentativca. U poslednjem minutu prvog poluvremena, Inijesta je opet pokušao udarcem iz daljine, ali je lopta išla direktno u Čeha.

Igrač Barselone Jaja Ture dobio je tokom prvog poluvremena žuti karton zbog prigovora, dok je Balak kažnjen zbog starta nad Anrijem.

Obe ekipe istrčale su na početak drugog poluvremena u neizmenjenim sastavima. Prvu priliku imao je Čelsi, već u drugom minutu nastavka. Posle faula Alveša nad Maludom na levoj strani terena, Drogba je izveo slobodan udarac, a Balak je glavom šutirao preko gola.

Prvih pet minuta nastavka obeležile su povrede. Prvo je Aleks u skoku potkačio Anrija po glavi, posle čega je Francuz ostao da leži na zemlji, pa je iznesen sa terena. Odmah zatim, Rafael Markez je iznenada osetio bol u kolenu i pao na travu, posle čega je iznesen na nosilima, pa je Gvardiola bio prinuđen da ubaci u igru Pujola. Nedugo zatim, Alveš pada posle starta Lamparda, ali se ispostavlja da u pitanju nije bila ozbiljnija povreda, kao ni kod Anrija koji se vratio u igru.

U 59. minutu Barselona je izvela korner, lopta je doletela do Mesija na drugom petercu, a Argentinac je iz voleja šutirao loptu preko gola. Prethodno je Bosingva zakasnio da pokrije Barseloninu „desetku“. Usledila su dva pokušaja Alveša, jednom sa distance, drugi put iz slobodnog udarca, ali je u prvom slučaju Čeh dobro reagovao, a u drugom je lopta odletela preko gola.

Na dvadeset minuta pre kraja Semjuel Eto bio je u sjajnoj šansi. Kamerunac je u prodoru ka kaznenom prostoru onda je uspeo da prevari Aleksa i šutira, ali se Čeh odlično postavio i odbio loptu u korner. Minut kasnije, Beleti, koji je Barseloni 2006. golom u finalu doneo titulu šampiona Evrope, zamenio je Lamparda.

U 74. minutu desila se sporna situacija kada je Bosingva povukao za dres Anrija u kaznenom prostoru, ali je Štark odlučio da ne pokaže na belu tačku. Samo minut kasnije, Pujol je nepotrebno faulirao Maludu, zaradivši žuti karton zbog kojeg će propustiti revanš meč.

Deset minuta pre kraja Inijesta je pokušao iz oštrog ugla, ali je Čeh odbio loptu u korner. Pet minuta kasnije Ćavi iz slobodnog udarca šutira direktno u golmana Čelsija.

Verovatno najbolju priliku na utakmici propustio je Bojan Krkić, koji je ušao u igru umesto Etoa u 81. minutu. Dani Alveš je uputio veoma oštar centaršut sa desne strane i na petercu praktično „pogodio“ u glavu Krkića, koji je šutirao preko gola. U trećem minutu nadoknade, Hleb je istrčao ispred odbrane Čelsija, ali je Čeh na vreme ispucao loptu, tako da se susret završio bez golova.

Revanš meč na Stamford Bridžu zakazan je za šesti maj.

Šutevi na gol: Barselona 20, Čelsi 6,
Šutevi u okvir gola: Barselona 6, Čelsi 1,
Korneri: Barselona 10, Čelsi 2,
Faulovi: Barselona 7, Čelsi 20,
Ofsajdi: Barselona 4, Čelsi 3,
Posed lopte: Barselona 65%, Čelsi 35%.

Barselona: Valdes, Abidal, Alveš, Pike, Markez (Pujol 57’) - Ture, Ćavi, Inijesta – Anri (Hleb 87’), Mesi, Eto (Krkić 81’). Na klupi su bili: Horkera, Pujol, Gudjonsen, Krkić, Keita, Silvinjo, Hleb.
Čelsi: Čeh – Ivanović, Bosingva, Teri, Aleks – Esijen, Lampard (Beleti 71’), Balak (Anelka 90’), Maluda, Obi Mikel – Drogba. Na klupi su bili: Ilario, Di Santo, Kalu, Beleti, Anelka, Mansijen, Stoh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve